RODIO SE U ČETVRTAK I U ISTOM DANU OSTAO I BEZ MAME I BEZ TATE: Mališa se bori za život i zvaće se Vuk!

Čitava Srbija moli se za zdravlje bebe koja je u četvrtak na svet došla na Odeljenju hirurgije u Kruševcu i koja je u roku od samo 24 sata ostala bez oba roditelja posle saobraćajne nesreće na putu Kruševac – Kaonik.

Mlada porodilja Jovana Milenković (25), iz Đunisa, podlegla je u petak ujutru teškim povredama zadobijenim u udesu, u kojem je na mestu nastradao njen suprug i otac dečaka Stefan Ilić (26). Kako smo čuli od porodice Milenković, ako se beba izbori sa povredama od kojih je leče u Centru za neonatologiju Kliničkog centra Kragujevac – zvaće se Vuk, pišu Novosti.

Biće to prava pobeda jedne jake „zimske“ bebe, koja je ostala bez oca, koji se našao za volanom „fijata“, i bez majke, koja je sedela na zadnjem sedištu kada se njihovo vozilo direktno sudarilo sa autobusom „Jugoprevoza“.

Kraj Jovane je u „fijatu“ sedela i njena rođena sestra Teodora Milenković (20), dok je na mestu suvozača bio njihov otac Saša Milenković. Njegova rođena sestra, Jasmina Golubović, koja je udata i živi u Mozgovu kod Aleksinca govori o razmerama tragedije koja ih je pogodila.

– Mališan se spasao smrti, ali, eto, nije video roditelje, nisu ni oni njega – kroz plač govori Jovanina i Teodorina tetka Jasmina. – Svi se pitamo šta bi bilo da nisu baš u tom trenutku krenuli ka Kruševcu, ali sudbina je htela da sedne baš iza svog Stefana i da oboje nastradaju!

Jasmina strahuje kako će Teodora prihvatiti da je izgubila stariju sestru i zeta.

– Teodora se toliko radovala Jovaninoj trudnoći. Umela bi da joj poljubi stomak i da onda oseća trzaj bebe kao neki odgovor – priča Jasmina.

Baka Nadežda Milenković kaže da je prethodne noći sanjala unuku Jovanu. Starica je sa pokojnim suprugom brinula o Jovani i Teodori, kako bi pomogla sinu Saši, koji je pre 15 godina postao samohrani otac.

– Sanjam je kao da ulazi u sobu i pitam kako je beba, da nije gladna, ona odgovara da se pobrinula za to – govori nam baka Nadežda.

– A dobri su bili, Stefan i Jovana. Zavoleli su se, bili su duže od godine zajedno. Kad je Jovana zatrudnela, on je došao da živi kod nas. Radio je na građevini, kao mehaničar, bio je vredan.

Porodica Milenković pokušava na sve načine da od Teodore, koja se od posledica sudara oporavlja u Opštoj bolnici u Kruševcu, sakrije istinu o stradanju njene sestre Jovane. – Telefon nije kod nje, sve je to negde ostalo u kolima, reći ćemo joj kada bude bila spremna, mislim da još nije trenutak – kaže Saša Milenković.

Milenkovići su ceo četvrtak proveli u bolnici sa prijeteljima i Stefanovom familijom. I u petak su, sve do ranih jutarnjih sati, verovali i nadali se da će Jovana preživeti. I lekari su vodili veliku borbu da porode mladu pacijentkinju i održe je u životu uprkos izuzetno teškom stanju. Ali povrede su bile jače.

Beba je došla na svet carskim tezom, sa znacima loših vitalnih parametara i odmah je reanimirana. Kada su joj lekari stabilizovali stanje, hitno je prevezena u Centar za neonatologiju Kliničkog centra Kragujevac, i nastavili da se bore za život mlade majke.

Lekari su zbog komplikacija ponovo uveli Jovanu u salu u toku popodneva i sve do zadnjeg trenutka Srbija se molila za trudnicu koja je trebalo da se porodi 24. januara. U nedelju će Milenkovići organizovati njenu sahranu, na lokalnom groblju u Đunisu, dok će Stefan biti sahranjen danas u rodnom Parunovcu.

Vozaču pritvor 30 dana

Sud u Kruševcu je posle saslušanja osumnjičenog, a na predlog javnog tužilaštva, odredio pritvor vozaču autobusa Bojanu I. zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Naložene su i obdukcije tela nastradalih, kao i vanredni tehnički pregled autobusa „Jugoprevoza“ iz Kruševca.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *