ROKFELEROV ĐAK UDARA NA SRBIJU: OVO JE GLAVNI STRATEG „VELIKE ALBANIJE“!

Albanac s Kosova Haki Abazi sa mesta direktora Rokfeler fondacije za Balkan deluje kao glavni strateg i koordinator projekta stvaranja „velike Albanije“, otkriva Srpski telegraf.

Kako smo saznali od dobro obaveštenih izvora iz Prištine, on je ključni čovek preko koga se sa Zapada finansira velikoalbanska ideja, čiji je krajnji cilj da se svi Albanci ujedine u jednu državu, sastavljenu od teritorija sadašnje Albanije, celog Kosova, delova centralne Srbije, Makedonije i Crne Gore, eventualno čak i Grčke. Formiranje takve države Amerikancima bi pogodovalo jer bi na Balkanu dobili moćnog saveznika koji slepo i bezuslovno sledi njihove interese.

– Na račune organizacije kojom rukovodi Abazi, a čiji je osnivač bio zloglasni Dejvid Rokfeler, slivaju se ogromne količine novca. Te pare se dalje distribuiraju onima koji direktno rade na projektu zajedničke albanske države, uključujući i ljude na najvišim položajima u Prištini, Tirani, Skoplju. Deo tog novca, nažalost, završava i kod ljudi u Srbiji – objašnjava naš sagovornik i dodaje da i sam Rokfeler, dok je bio živ, nije krio da zdušno podržava ideju „velike Albanije“.

Upravo iz Rokfeler kuhinje, primećuju naši sagovornici, stigla je i zapaljiva izjava prištinskog funkcionera Redžepa Hotija, koji je bacio oko čak i na Sandžak. Takođe, na Fejsbuku postoji albanska grupa pod nazivom „Niški sandžak – Toplica – Preševo, Bujanovac i Medveđa“, a među njenim članovima (ne sumnjamo i finansijerima) nalazi se upravo Abazi.

Sadržaj ove grupe je javan i ona ima veliki broj pratilaca, a na fotografijama se mogu videti mnogobrojne mape i zastave „velike Albanije“, nezavisnog Kosova i OVK. Pristalica grupe je i Nasim Haradinaj, rođak Ramuša Haradinaja i potpredsednik Udruženja veterana OVK.

Geopolitičar i profesor međunarodnih odnosa Srđan Perišić za Srpski telegraf ističe da je Rokfeler fondacija, kao i mnoge druge, povezana sa krovnim organizacijama poput Trilateralne komisije i Bilderberg grupe:

– Svi oni su međusobno u vezi i čine mrežu transnacionalnih organizacija koje deluju u interesu globalnog kapitala, a cilj im je da iz Evrope istisnu Rusiju jer im se nipošto ne uklapa u planove. U Albancima su prepoznali saveznike i smatraju da finansiranjem projekta „velike Albanije“ otvaraju prostor da do kraja okupiraju ceo ovaj region. Zato ne čudi uloga Hakija Abazija.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *