Rusi spremaju radikalan potez: SAD će osetiti!

Sjedinjene Američke Države se nepristojno ponašaju, odgovor Rusije na sankcije treba da se oseti, ali sve predloge o kontrasankcijama treba još jednom izvagati.

Kako je rekao premijer Rusije Dmitrij Medvedev ne sme se naškoditi sebi.

„To je zakon koji sada razmatraju kolege iz Državne dume i Vlada priprema svoj stav o njima. Pripremom i usvajanjem tog zakona mi treba da reagujemo na američke akcije. Treba polaziti od nekoliko momenata. Ni u kom slučaju se ne sme našteti sebi, jer treba da budemo pragmatični. Čak i ako nas nešto ljuti, a oni se ponašaju nepristojno, ne treba sebi štetiti“, rekao je Medvedev u intervjuu televiziji „Rusija 1“.

Drugo, odgovor treba da bude ili simetričan ili asimetričan, ali treba da bude značajan, kaže on.

„Zašto nešto raditi ako to ne vodi ničemu? Mere treba da se osete. Zbog svega toga još jednom sve treba izvagati i razmotriti“, naglasio je šef ruske Vlade.

Medvedev je dodao da nove kontrasankcije predviđaju uvođenje individualnih sankcija pravnim i fizičkim licima iz SAD, prenosi Sputnjik.

„Po meni, u tom zakonu obavezno treba da postoje pravila da predsednik ili Vlada mogu uvoditi individualne sankcije bilo kom pravnom ili fizičkom licu – građaninu SAD“, rekao je on.

Izvor: B92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *