RUSKINjA UMRLA U NAJTEŽIM MUKAMA: Lekari je živu balsamovali!

Jekaterina Fedjaeva (27) iz Rusije umrla je u strašnim mukama nakon što je greškom lekara živa balsamovana

ekaterina Fedjaeva (27) iz Rusije umrla je u strašnim mukama nakon što je greškom lekara živa balsamovana. Devojka je puna dva dana trpela strašne bolove, nakon čega je pala u komu, piše Dejli mejl.
Njena majka je optužila lekare za „ubistvo“, jer su devojku greškom priključili na infuziju formalinom (rastvor formaldehida). Ovaj rastvor ubrizgava se u tela pokojnika kako bi se usporilo raspadanje tela.

Kako prenose strani mediji, Jekaterina je primljena u bolnicu u Uljanovsku radi rutinske hirurške intervencije. Međutim, zbog pogrešne terapije lekara, devojka je pala u komu. Bila je priključena na aparate za održavanje života a njeno srce je više puta prestajalo da radi.

Nakon toga su je avionom prevezli u bolnicu u Moskvi, gde se probudila iz kome, ali je ipak preminula od posledica otkazivanja organa.

Njena majka Galina Barišnjikova rekla je da je Jekaterina sva drhtala posle operacije.

– Noge su joj se mrdale, celo telo joj se treslo. Obula sam joj čarape i bademantil, pokrila sam je ćebetom, ali je i dalje sva drhtala – ispričala je njena majka.

Ona je dodala kako je devojka imala bolove u stomaku i stalno je povraćala, a da su lekari znali da su joj ubrizgali nešto pogrešno.

– Trebalo je da preduzmu hitne mere, ali nisu uradili ništa – rekla je očajna majka.

Galina je ispričala da je čula lekare kako „raspravljaju o tome kako da joj kažu da su napravili strašnu grešku“, ali joj nisu rekli celu istinu.

– Rekli su mi da je u pitanju medicinska greška, da mi je ćerka u komi, a da joj srce, pluća i jetra ne funkcionišu – objasnila je majka.

Ona je dodala kako su njenoj ćerki umesto fiziološkog rastvora ubrizgali formalin.

Jekaterina je sahranjena u subotu, a lokalne vlasti pokrenule su istragu kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za stravičan propust.

Izvor: Novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *