Rusko-srpski humanitarni centar i u Vojvodini?

Vojvođanski parlament će se uskoro izjasniti o inicijativi poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) da se u Vojvodini formira srpsko-ruski humanitarni centar, po uzoru na onaj u Nišu, kaže predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor.

– Formalnopravno, inicijativa SRS-a u Skupštini AP Vojvodine ispunjava poslovničke zahteve da se nađe na dnevnom redu, i naći će se na dnevnom redu, pa će se poslanici izjasniti o inicijativi da se formira srpsko-ruski humanitarni centar u Vojvodini – rekao je Pastor za novosadski „Dnevnik“.

Prva naredna sednica Skupštine AP Vojvodine, na kojoj bi se mogla naći inicijativa poslanika SRS-a, trebalo bi da bude održana 6. marta.

Poslanička grupa SRS-a predala je nedavno vojvođanskom parlamentu zvaničan zahtev o pokretanju inicijative za formiranje srpsko-ruskog humanitarnog centra u Vojvodini. Oni su uz zahtev predali i 31.157 potpisa podrške građana Srbije, koji žive na teritoriji Vojvodine.

U obrazloženju SRS-a stoji da je Vojvodini neophodan jedan takav ozbiljan centar za hitne intervencije u vanrednim situacijama, kao i za intervencije u slučaju prirodnih nepogoda, požara i poplava.

Izvor: Srna

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *