САД: Антифа објавила упутства за насилне протесте

Пратиоцима је чак представљен и прикладан симулатор протеста како би потенцијални анархисти могли да тестирају своју способност борбе против власти

Члан левичарске организација Антифa на протесту у Америци (Фото: ЕПА ЕФЕ – С.Т)

Самопрозвани „Децентрализовани анархистички колектив“ повезан са Антифом поделио је на Твитеру мноштво упутстава која покривају све аспекте насилних протеста, од прве помоћи демонстрантима до савета како санирати уобичајене повреде од полицијског оружја, па чак и како најефикасније лечити ране од метка.

У оквиру актуелне теме објављени су и постови који се односе на кациге, гас маске, заштитне наочаре, затим упутства како најбоље употребити пиштаљке, као и најбоље савете из праксе за заштиту од сузавца и смртоносне полицијске муниције.

​Пратиоцима је чак представљен и прикладан симулатор протеста како би потенцијални анархисти могли да тестирају своју способност борбе против власти у игри „изабери своју-авантуру“.

​На налогу повезаном са Антифом, левичарском организацијом која је последњих година присутна на многим протестима у Америци, накнадно је објављен и пост у коме се изражава нада да ће анархистичка утопија никнути преко ноћи и да ће искључити потребу за било каквим постизборним уличним насиљем у крајње невероватном случају:

„Надамо се да ништа од овога неће бити потребно – надамо се да ће Трамп признати изборе, да ће Бајден и сви други политичари поднети оставке и да ћемо се одједном наћи у свету без капитализма“.

​Поједини корисници Твитера подсмевали су се потенцијалним револуционарима, упоређујући их са децом, док други страхују од екстремног погоршавања социјалних проблема у САД, преноси РТ.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *