SAMARDŽIJA DOVEZAO UBICU I ČEKAO GA DA LIKVIDIRA ŠIJANA: Novi detalji sačekuše u Banjaluci!

Stefan Samardžija (24) sa Pala, uhapšen je kao osumnjičeni za ubistvo Damira Ostojića zvanog Šijan (42) , a sada mu je Okružni sud u Banjaluci odredio i jednomesečni pritvor.

Podsetimo, Ostojić je prošlog septembra izrešetan u sačekuši u Banjaluci, a njegova nevenčane supruga Sandra Jošić (40) je tada teško ranjena.

Tužilaštvo Republike Srpske navodi je da je Samardžija kritične noći ukradenom „škodom oktavijom“ dovezao ubicu do Kozarske ulice u blizini Šijanove kuće i čekao ga u vozilu.

Ubicu je posle zločina odvezao u nepoznatom pravcu, a „škoda“ je zapaljena u šumi u Šešićima kod Gornje Piskavice. Međutim, još se ne zna kojim su vozilom pobegli ni ko ih je, eventualno, vozio.

„Postoji osnovana sumnja da je Samardžija obio i ukrao Škodu u Sarajevu da bi tri dana kasnije sa jednog „pežoa“ ukrao tablice. Kola su 31. jula 2018. prevezli na nepoznatu lokaciju u Banjaluci, gde je držana na skrovitom mestu sve do 5. septembra, kad je ubistvo izvršeno“, navodi se.

Šijanovo ubistvo je bilo dobro organizovano i dugo pripremano.

Takođe, ukradene tablice evidentirane su 31. jula na auto-putu Sarajevo – Zenica. Prilikom ulaska na auto-put utvrđeno je i da se iza tog vozila kretao plavi „seat“, kojim je upravljao Samardžija, a radi se o vozilu koje je u vlasništvu njegovog dede.

Zanimljivo je da je policija izuzela i magnetne kartice koje su sporna vozila koristila za ulazak na auto-put. Na njima su pronađeni DNK tragovi više ljudi, a utvrđeno da su na svim karticama tragovi DNK Stefana Samardžije.

Ostojić i njegova nevenčana supruga Sandra bili su poznati po “životu na visokoj nozi” i uvek su vozili skupe automobile.

Izvor: Kurir.rs/Avaz.ba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *