Sanja i Matora planiraju dete!

Jovana Tomić Matora i Sanja Stanković ostaće upamćene kao prve gej osobe koje su u rijalitiju pred milionskim auditorijumom priznale da se vole. Iako Srbija slovi za homofobičnu zemlju, Jovanu i Sanju malo ko je osudio zbog ljubavi, a one se nadaju da će istu podršku imati i kada budu odlučile da zasnuju porodicu.

U razgovoru za VIP, Sanja i Matora su otkrile šta sada planiraju da rade, šta misle o pobednici Luni Đogani, ali i zbog čega su se pribojavale da izađu iz rijalitija.

Kako je protekao razgovor sa Sanjinom majkom Brankom, kojeg ste se pribojavale?

Sanja: Kako smo se nadale, dobro smo se udale. (smeh) Neka Jovana kaže, ona je gore prošla. Ja sam otišla da spavam, a njih dve su ostale do jutra da razgovaraju. Doduše, često sam ustajala i prisluškivala.

Jovana: Sa Brankom sam se zbližila nakon prve sezone i ona me je lepo prihvatila, što je svim gej parovima veoma bitno. Imala je puno pravo da mi zameri svađe i teške reči jer je Sanjina majka. Rekla mi je: „Znam da tako nisi mislila, ali je bilo ružno i za gledanje i za slušanje.“

Imate li podršku gej organizacija?

Jovana: Imamo ogromnu podršku, a nakon prve „Zadruge“ nismo bile svesne koliko smo učinile za te ljude. Sa druge strane, imamo i veliku odgovornost jer ovu priču moramo da isteramo do kraja.

Sanja: Kada se borimo za sebe, borimo se za sve njih. Niko ne sme da nas vređa i da nam preti samo zbog toga što se volimo, a istog smo pola.

Kako ste uspevale da se uzdržavate od se*sa, poljubaca…?

Jovana: Bilo je užasno teško, ali bilo bi nam još gore da smo to radile i da su prikazivali naš ses na ekranu. To mi je odvratno da gledam, čak i kada je ses ispod pokrivača, jer se pomera. To nikome nije prijatno da gleda, ni akterima, a ni njihovim roditeljima.

Sanja: Trudile smo se da budemo dostojanstvene i uspele smo u tome. Drago nam je zbog toga.

Da li je Luna zasluženo pobedila?

Sanja: Već sam rekla da nikome ne bih dala prvo mesto, jer u ovoj sezoni niko nije zaslužio da pobedi. Ipak, po „Zadrugovizijama“ i glasanju, bilo nam je jasno da će Luna pobediti. Uz nju su se visoko kotirale Stanija i Aleksandra.

Jovana: Meni bi bilo drago da je pobedila Stanija ili Aleksandra, ali naravno da mi je draže što je pobedio neko koga znam odranije, a to je Luna.

Kakvi su sad vaši planovi? Našle ste stan?

Sanja: Moja mama nam je našla stan dok smo bile u „Zadruzi“, ali sada već planiramo da kupimo svoj životni prostor.

Kada kupite stan, šta je sledeći korak? Dete?

Jovana: Volela bih da Sanja rodi dete jer ona decu obožava i ima ogromnu želju da postane majka. Žao mi je što u našoj zemlji to još nije definisano zakonom jer obe želimo da budemo roditelji.

Sanja: Pričale smo o tome, zaista bih želela da rodim svoje dete. Vantelesna oplodnja je opcija koju razmatramo.

Šta biste promenile da možete?

Sanja: Ne bih ni ušla u „Zadrugu 2“. Eto, to bih promenila.

Jovana: Ne bih ništa menjala jer sve što smo zamislile, uspele smo da izguramo. Platile smo visoku cenu, prošle smo kroz pakao da bismo došle do raja.

Kako si podnela napade na Sanju da se bavi prostitucijom?

Jovana: Jezivo, jer mi se čini da su meni te optužbe teže padale nego njoj. Da mene neko optuži za takvu stvar, odmah bih tražila da me izvedu iz rijalitija da dam izjavu, a Sanja je drugačije reagovala. Iako je Sanja u mnogim stvarima dominantna, tada sam imam potrebu da je zaštitim.

Zašto nisi rekla novinarima: „Znam da to nije tačno, ali i da jeste, i dalje sam uz Sanju i volim je“? Možda ta tema više ne bi bila interesantna.

Jovana: Rekla sam to milion puta, među nama se ništa ne bi promenilo i da se zaista bavila prostitucijom. Sanja je žena koju volim i tu se stavlja tačka.

Sanja: Jovanu nervira to što osobe koje se bave prostitucijom mene nazivaju prostitutkom.

Hoćeš li tužiti Miljanu Kulić za napad?

Jovana: Naravno, to nikome ne bih oprostila. Udarila me je drškom mikrofona, a donji šiljak mi se zario u obraz. Bukvalno je jedan deo kože i mesa otpao, pocepala mi je i desni, a na obrazu je ostala rupa.

Sanja: Čule smo da je Miljana pričala da joj je žao što Jovani nije iskopala oko. Rekla je da slobodno možemo da je tužimo, ali će ona priložiti papir iz ludnice da je duševno bolesna. Ali u tom slučaju, Marija Kulić, koja je njen staratelj, dobiće kontratužbu. Marija će dobiti još jednu tužbu za govor mržnje. U lajvu je govorila da nas dve treba ubiti zbog toga što smo u vezi.

Videle ste se sa Kijom. Da li vam je zamerila zbog druženja i prisnosti sa Lunom?

Sanja: Meni se Kija obradovala kad me videla, kao i ja njoj. Ništa mi nije zamerila, ali Jovani jeste, zato što joj je obećala da se nikada neće pomiriti sa Lunom, a to nije ispoštovala.

Jovana: Moj problem je to što brzo oprostim sve, čim mi neko pokaže da se bar malo kaje i da se popravio. Dva meseca sam kulirala Lunu, iako je ona na sve moguće načine pokušavala da mi priđe i da me pita da li sam gladna, da li mi nešto treba… Za Novu godinu je došla i zamolila me da popričamo i tada mi je svašta ispričala što kamere nisu zabeležile. Poverovala sam joj i počele smo da komuniciramo, ali to ne znači da ću se družiti sa njom i da ćemo izlaziti zajedno.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *