Saša Janković brani Nasera Orića!

Saša Janković brani Nasera Orića i pljuje na više hiljada zverski ubijenih Srba. Zvuči neverovatno da bi i jedan Srbin mogao da relativizuje najteže zločine nad pripadnicima svog naroda poput klanja, vađenja očiju nožem, silovanja i ubijanja, ali bivši zaštitnik građana (kakve li ironije) i u tome je uspeo.

Lider Pokreta slobodnih građana oslobađajuću presudu ratnom komandantu Srebrenice prokomentarisao je po običaju na Tviteru porukom koja je izazvala zgražavanje (da ne kažemo neku težu reč) svih koji su je pročitali, što se vidi i po mnogobrojnim osuđujućim komentarima ispod nje na ovoj društvenoj mreži.

– Kad smo kod Orića i rušenja temelja za stabilnost regiona, da podsetim… – napisao je Janković i prikačio informaciju iz dnevnog lista Danas o tome da je Apelacioni sud odbacio optužnicu za zločin u Štrpcu.

Teško je verovati da je Janković toliko pravno neuk i elementarno neinformisan da ne zna da je optužnica za Štrpce odbačena samo privremeno, jer je nije potpisala Snežana Stanojković, novi tužilac za ratne zločine, pa će ponovo biti podneta i stupiti na snagu čim ona to učini za nekoliko dana. Samim tim, kako ocenjuju sagovornici našeg lista, strašno je na bilo koji način, a ponajmanje ovako, kako je to učinio Janković, porediti bestijalne krvave zločine Nasera Orića i lako ispravljivo, čisto proceduralno sudsko rešenje.

Niko od sagovornika Srpskog telegrafa nije krio koliko je šokiran stavom Jankovića.

– Svakim svojim postupkom Janković pokazuje da građanima Srbije ne može da oprosti što ga nisu izabrali za predsednika, pa im se osvetoljubivo obraća. Žalosno je da on iz dana u dan i na svaki mogući način baca ljagu na državu na čijem je čelu želeo da bude – poručio je potpredsednik SNS Milenko Jovanov.

Sličnog mišljenja je i njegov stranački kolega Darko Glišić.

– Saša Janković svakog dana sve više pokazuje svoje pravo lice. Reklo bi se da je ovde reč i o nepoznavanju prava i o zlonamernosti – ističe Glišić.

Lider SRS Vojislav Šešelj takođe je bio direktan:

– Janković i ne zna šta je sa čim uporedio jer je ovde pokazao da ne poznaje pravnu materiju. Ta optužnica je samo privremeno odbačena dok je glavni tužilac ne preuzme i potpiše.

Predsednik DSS Miloš Jovanović ocenjuje da je Jankovićevo poređenje neprimereno i neutemeljeno.

– Oslobađajuća presuda Oriću je sramna i potencijalni izvor nestabilnosti jer pomirenje u regionu ne može da počiva na gaženju interesa srpskog naroda – primetio je predsednik DSS Miloš Jovanović.

Milica Đurđević iz Zavetnika zgrožena je relativizacijom zločina u kojima je stradalo 3.500 Srba.

– Janković je nedavno poručio da u Potočare treba dolaziti svakoga dana, ali prema srpskim žrtvama nema ni zrno poštovanja. Njega ne uznemirava što su ubice malog Slobodana Stojanovića, srpskih žena, trudnica, dece i staraca oslobođene svake krivice. Čiji je on zaštitnik građana bio kada je spreman da obesmisli ubijanje srpskog naroda – zapitala se Đurđevićeva.

Srpski telegraf zatražio je komentar i od Saše Jankovića, od kog smo kao odgovor dobili SMS poruku: „Sram vas bilo“.

Farsa od suđenja Naseru Oriću i oslobađajuća presuda nisu iznenađenje za advokata Gorana Petronijevića. On to objašnjava načinom na koji su svi prethodni postupci protiv Orića vođeni.

– Srbija je raspisala poternicu za Orićem, ali nije ništa učinila da ga uhapsi, čak i kada je ovaj dolazio u Srbiju u lov ili u Beograd na ljubavne sastanke – naveo je Petronijević.

Dodik: Biće referenduma ako me podrži opozicija!

Sada je trenutak da se deluje ili će Sud i Tužilaštvo BiH opet presuditi da su Srbi opravdano ubijani i etnički čišćeni, poručio je juče predsednik RS Milorad Dodik. On je naveo da će se referendum o napuštanju pravosudnih organa održati samo pod uslovom da ga podrži i opozicija.

Dodik se odmah posle oslobađajuće presude Oriću založio za suspendovanje Suda i Tužilaštva BiH, ali je naveo da će uskoro izaći pred javnost sa konkretnim predlozima o referendumu.

– Nikada neće musliman presuditi muslimanu zbog Srbina. Moramo aktivno raditi na tome da se prekine negativna praksa pravosuđa BiH. O tome se ne sme ćutati – naglasio je Dodik.

Analitičar Dževad Galijašević kaže za Srpski telegraf da je Dodik spreman da iskoristi ovaj trenutak i zakaže referendum, ali da će to uraditi onda kada narod bude jedinstven.

– Dodik sigurno neće izaći na referendum u ovakvim uslovima kakvi su sada bez obzira na to što ima podršku u većem delu naroda. On će ponuditi da se referendum sprovede, ali ne verujem u nagodbu sa opozicijom o ovom pitanju – kaže Galijašević.
Beriša: Albanci krijumčare decu zbog trgovine organima
Kad ponestane srpskih žrtava, Albanci otimaju svoju decu za trgovinu organima. Ove stravične podatke izneo je bivši predsednik Albanije Sali Beriša, a to je malo koga iznenadilo s obzirom na to da se dobro zna koliko je Srba sa Kosova i Metohije tokom sukoba u toj pokrajini otimano i ubijano da bi bili prodavani njihovi organi. Oni su držani na nekoliko lokacija u Albaniji, od kojih je najpoznatija zloglasna žuta kuća.

Kako je objavio Beriša, sa njim je kontaktirao policajac koji radi na granici Kosova i Albanije kod mesta Kukreš da bi ga upozorio na to kako se krijumčare deca zbog trgovine organima.

– Uznemirujuća prijava. Policajac prijavljuje postojanje organizovane grupe koja krijumčari decu radi transplantacije unutrašnjih organa. Pozivam tužilaštvo da pokrene istragu – napisao je Beriša.

Policajac kojeg bivši albanski predsednik nije imenovao tvrdi da krijumčari dece sa falsifikovanim izvodima podmićuju policajce sa 20.000 leka (oko 150 evra) i da je do sada prokrijumčareno devetoro mališana, kidnapovanih po siromašnim selima.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *