Saša Janković sam srušio opoziciju!

Pokret slobodnih građana saoštio je juče da Šutanovac ne može sa njima i sa Vučićem. Stvarni razlog ovog Jankovićevog pomalo šokantnog poteza je u stvari zajednički sastanak koji je opozicija uskoro trebala da ima sa Dejvidom Mekalisterom, izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju.

– Opozicionari su trebali da imaju zajednički sastanak sa Mekalisterom i tu Janković pukao. To njegov problem, ni Vučić ni Ustav – objašnjava naš izvor i podseća da je Janković doživeo fijasko kada je išao u Brisel.

– On je besno kazao da opoziciji ne treba sastanak sa Mekalisterom, jer je EU uz Vučića. I da on hoće sa Dverima i Jeremićem – zaključuje naš izvor.

Inače, PSG Saše Jankovića saopštio je da obustavlja planove o izbornoj saradnji sa DS-om zbog toga što je predsednik demokrata Dragan Šutanovac, kako se navodi u saopštenju, javno ponudio Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava.

– U stanju prikrivene diktature pod fantomkama, time se suštinski učestvuje u lažiranju demokratije i simulaciji dijaloga. Građani Srbije imaju pravo da znaju ko stoji sa koje strane. Beskrajne političke kombinatorike moraju biti zamenjene čvrstim i principijelnim stavovima u koje se građani Srbije uvek mogu pouzdati. Niko nema pravo da se kocka njihovim poverenjem – navodi se u saopštenju. Taj pokret je izrazio žaljenje zbog, kako se navodi, “zaokreta predsednika DS” ali i ponovio da je jedini dijalog koji će ikada imati sa Aleksandrom Vučićem isključivo “razgovor o mirnoj predaji vlasti”.

Predsednik PSG Saša Janković je ocenio da potez predsednika DS “predstavlja kršenje prvog principa i uslova saradnje opozicije – da nema neposredne niti posredne saradnje sa vlašću SNS-a”.

Politički analitičar Dragomir Anđelković tvrdi da je ovaj Jankovićev potez otvara pitanje kako bi opozicionari funkcionisali ako bi osvojili vlast, ako ne mogu nekoliko meseci da funkcionišu zajedno.

– Na proteklim predsedničkim izborima Saša Janković i demokrate su postigli izvestan rezultat koji nije bio sjajan, ali nije bio ni zanemarljiv. Sada Janković pokušava da to nasleđe u potpunosti preuzme tako što bi diskvalifikovao DS koja mu je trebala u fazi kada je ulazio u predsedničku trku – kazao je on i dodao da je Janković iskoristio DS.

– Sada mu ne trebaju, pokušava da ih odbaci i preuzme nasleđe. S druge strane i demokrate su njega tada stavile u prvi plan zato što je Šutanovac nepopularan, a verovatno je i njima cilj da njega eliminišu i preuzmu nasleđe. To je neka vrsta saradnje bez elementarne ljubavi i poštovanja. Samo se gleda ko će koga da prevari. Ako predstavnici takozvane građanske opozicije nisu u stanju da nekoliko meseci funkcionišu u koaliciji, kako bi tek onda funkcionisali kada bi kojim slučajem uzeli vlast – zapitao se Anđelković.

Izvor: Alo

Foto: Medija Centar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *