Saša Janković se udružio sa separatistom

Ekstremista i pristalica nezavisnosti Vojvodine ulazi u Jankovićev pokret!

Aleksandar Odžić, lider Vojvođanske partije poznat po secesionističkim stavovima, susreo se sa bivšim predsedničkim kandidatom Sašom Jankovićem prošle nedelje. Tokom tog sastanka ugovorena je saradnja, a Odžić je na društvenim mrežama objavio i zajedničke slike.

Ako je suditi pisanju predsednika Vojvođanske partije, on je sa Jankovićem razgovarao o Vojvodini, pokretu, ali i o vanrednim parlamentarnim izborima.

– U istom timu, do pobede! Borba se nastavlja! Pridruži se! O pokretu, Vojvodini, vanrednim parlamentarnim izborima… Nakon današnjeg sastanka sa predsedničkim kandidatom gospodinom Sašom Jankovićem predložiću Predsedništvu Vojvođanske partije ulazak u pokret stranaka, organizacija i pojedinaca koji će na vanrednim parlamentarnim izborima pobediti režim Aleksandra Vučića! – napisao je Odžić 19. aprila na društvenoj mreži Fejsbuk, objavivši fotografiju sa bivšim predsedničkim kandidatom.

Sličnu objavu je istog dana postavio i na društvenu mrežu Tviter, navevši da će on i Janković biti u istom timu.

– U istom timu do konačne pobede! Borba se nastavlja! – naveo je Odžić, koji je i tokom predsedničke kampanje podržavao Jankovića, a našao se i među nekoliko govornika na njegovom prvom velikom predizbornom skupu u Beogradu.

Aleksandar Odžić je krajem krajem 2016. godine izjavio da Novi Beograd i Zemun treba da budu „samostalni vojvođanski gradovi”, jer su Sava i Dunav, po njegovom mišljenju, prirodne i istorijske granice teritorijalnog identiteta Vojvodine.

– Ustavne reforme koje očekuju državu Srbiju na putu evropskih integracija su neminovne i izuzetno je važno da se po principima ravnopravnosti, pravičnosti i demokratičnosti urede odnosi između Vojvodine i Srbije, pa samim tim i odredi buduće državno uređenje između ova dva entiteta – kazao je on, podsetiši da se Vojvođanska partija zalaže za federalizaciju Srbije, a da Vojvodina ima status republike.

On je predložio da se beogradska opština Surčin integriše u „nove vojvođanske gradove” Novi Beograd i Zemun, a beogradska opština Palilula u opštinu Opovo i grad Pančevo.

Inače, Saša Janković je najavio da će narednih dana formirati pokret u koji će ući i Nova stranka Zorana Živkovića, koja je podržala njegovu kandidaturu. On je naglasio da nije spreman da silom brani izbornu volju građana, koju je Vučić oteo, a najavio je da će u narednom periodu jačati, omasoviti i formalizovati pokret koji je iznedrio njegovu kandidaturu.

Kazao je i da DS neće biti deo pokreta. Janković je naveo i da nema nameru da se kandiduje za gradonačelnika Beograda, ukazujući na pogrešan pristup političara u Srbiji po principu „daj šta daš”.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *