SASTANAK U UTORAK U 10 ČASOVA: Maja Gojković ponovo pozvala predstavnike svih poslaničkih grupa na razgovor

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković ponovila je jutros poziv na konsultacije svim poslaničkim grupama u utorak, u 10 sati.

Gojković je istakla da je pozvala sve kako bi se započeo dijalog i da „razgovaramo o procedurama, o amandmanima, o dopunama dnevnog reda kao i o tome kako bolje da zastupamo građane u Srbiji“.

Upitana zbog čega nema dijaloga vlasti i opozicije u parlamentu, Gojković za RTS kaže da ima dijaloga između poslaničkih grupa koje podržavaju rad Vlade i većeg dela opozicije koja učestvuju u radu parlamenta.

Kako je naglasila, 35 poslanika neće povremeno da učestvuje u delu rada Skupštine, što nije znak da nema dijaloga između poslanika koji podržavaju rad Vlade i poslaničkih grupa koje kažu za sebe da su opozicija.

Što se tiče juče iznetog zahteva opozicije da se formira zajednička komisija za fer i poštene izbore, Gojković ističe da su na mitingu sa „neočekivano malom broju prisutnih“ izneti besmisleni zahtevi, ali da će ona, kako je dodala, „svakako ovih dana sesti i razgovarati sa predsednikom Republike o svemu“.

Prema rečima Gojkovićeve, ovo je predizborna godina i u zemlji koja je kandidat za članstvo u EU, dužni smo da sprovodimo način izbora kao u drugim evropskim zemljama.

Izborni zakoni ne mogu da se menjaju nekoliko meseci pred izbore i to znaju i oni koji su izneli te besmislene zahteve smišljene posle šetnje, kaže Gojković i dodaje da su te zakone i doneli ti političari koji su juče tražili izmene zakona o izborima.

Što se zahteva opozicije u vezi RTS i RTV, Gojković kaže da prvi put čuje da političke stranke vlasti i opozicije treba da uređuju program televizije.

Gojković kaže i da su se juče čule psovke i uvrede, a ona je, kako ističe, šokirana šta sve lider PSG Sergej Trifunović može da izrekne na račun građana države i pripadnika nacionanlih manjina.

„Nama je Srbija jedinstvena, gde mesta ima za sve, bez obzira na nacionalnu pripadnost i verska ubeđenja“, rekla je Gojković.

Gojković je rekla i da nema vremena da se bavi onima koji su nekada vodili državu, dodajući i da je većina onih koji su govorili na skupu sada u vanparlamentarnim strankama.

Kako je istakla, mesto svim poslanicima je u parlamentu, u debati, gde se rešava deo problema naših građana.

Najavila je da će se po hitnom postupku razmatrati lex specijalis o kreditima u švajcarcima, a zatim i o takozvanom Tijaninom zakonu.

Gojković je rekla da će parlament u narednom periodu razmatrati i održavanje sednice posvećene Kosovu i Metohiji i, kako smatra, dužnost svih poslanika je da prisustvuju i učestvuju u tim debatama.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *