„SAVRŠEN PAR“ RAZBESNEO GRAĐANE: „Lidl“ se oglasio povodom sporne kampanje koja je izazvala lavinu komentara u Srbiji!

Nemačka kompanija Lidl saopštila je da izuzetno žali zbog toga što je njihova marketinška kampanja „Savršen par“ kojom su promovisali otvaranje prodavnica u Srbiji u delu javnosti shvaćena „na način na koji nisu nameravali“.

– Ideja naše kampanje nema za cilj da bilo koga omalovažava, već da promoviše ono po čemu je Lidl prepoznat u svetu, a to je najbolji odnos cene i kvaliteta – naveo je Lidl i najavio da će uskoro emitovati nastavak reklame.

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost kritikovalo je kompaniju Lidl zbog reklame u kojoj, kako je navedeno „ženu prikazuju kao nisku cenu, a muškarca kao visok kvalitet“, ocenivši da to „ne nosi dobru poruku građanima i posebno građankama Srbije“.

Kompanija Lidl navela je da povezivanje bilo kog od likova u reklami sa samo jednim atributom nije bila njena namera i da je ideja za tu kampanju potekla iz gramatike srpskog jezika u kojem je reč kvalitet muškog roda, a reč cena ženskog.

– Izuzetno nam je drago što je kompanija Lidl došla na naše tržište, što će uposliti veliki broj naših mladih ljudi, ali moramo da primetimo da marketinška kampanja u kojoj ženu prikazuju kao nisku cenu, a muškarca kao visok kvalitet ne nosi dobru poruku građanima i posebno građankama Srbije – kritika je koja je upućena nemačkoj kompaniji.

Vest da će kompanija „Lidl“ Srbija početi operativno poslovanje 11. oktobra otvaranjem 16 prodavnica u 12 gradova širom zemlje, odjeknula je u domaćim medijima prošle nedelje.

Građani Beograda, Bora, Zrenjanina, Kragujevca, Leskovca, Niša, Novog Sada, Smedereva, Sombora, Subotice, Užica i Šapca prvi će imati priliku da se uvere u jedinstveno iskustvo kupovine koje donosi prvi savremeni diskont u Srbiji, navodi se u saopštenju kompanije

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *