Sedam minuta

Seksolozi se često pozivaju na istraživanje koje je pokazalo da je idealna dužina seksualnog odnosa 7,3 minuta.

Seks je vječna tema rasprava, laika i stručnjaka. Na tu temu svi imaju nešto da kažu. I nakon brojnih članaka o raznim tehnikama i veličinama, naučnici su progovorili i o vremenskom trajanju samog čina sjedinjenja. Dakle, zaboravite ustaljeno mišljenje da je duži seks bolji, ili da je zadovoljstvo veće, ili da vaša partnerka uživa u polusatnoj penetraciji.

Optimalno vrijeme seksualnog odnosa kreće se, kažu seksolozi, od 3 do 13 minuta (nije uračunata predigra). Jedan od istraživača, Marijana Brendon, kaže da nikome nije lako voditi ljubav duže od 13 minuta ali i da je polni čin u trajanju od minut – dva ipak prekratak.

Seksolozi se često pozivaju na rezultate istraživanja iz 2005. godine, u kojem se učestvovalo čak hiljadu i po parova, na osnovu čijih iskustava su zaključili da je idealna dužina seksualnog odnosa 7,3 minuta (žene su imale štoperice).

Paolo Koeljo je smatrao da je toliko, ipak, nedovoljno, pa glavna junakinja njegovog romana, prostitutka, sa svojim mušterijama provodi po 11 minuta.

Erik Korti, seksolog, koji je, takođe, radio na ovom projektu, kaže da je nemoguće odrediti idealnu dužinu ali da ovakva istraživanja mogu da pomognu u razbijanju nekih mitova o seksu.

IZVOR: sedmica.me

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *