„SEDMA PLATA“: Još jedna funkcija za Martinovića!

Administrativni odbor Skupštine Srbije odobrio je Aleksandru Martinoviću da obavlja još jednu funkciju – ovoga puta člana Saveta Univerziteta u Prištini. Na primedbu poslanika radikala – da bi mu to bila sedma plata, Martinović kaže da ta nova funkcija nije plaćena.

Pred administativnim odborom različiti zahtevi poslanika za davanje saglasnosti za obavljanje i druge funkcije, među njima i zahtev predsednika odbora.

  • I radi se o mom zahtevu za obavljanje funkcije člana Saveta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici – rekao je Martinović, prenosi N1.

Imovinska karta Aleksandra Martinovića govori da po tri osnova prima naknadu na Univezitetu u Novom Sadu, zatim paušal od Skupštine Srbije, nadoknadu za odborničko mesto u Skupštini opštine Rume i naknadu za rad u Visokoj medicinskoj školi u Čupriji. I baš zbog takve imovinske karte radikali kritikuju Martinovića.

  • Gospodine Martinoviću, ja sam brojao nekoliko puta. Bio sam veoma začuđen. Vi već primate šest apanaža, šest… Više puta sam brojao. Šest apanaža već primate. I to vam nije dosta… nego vam treba i sedma – rekao je poslanik SRS Nemanja Šarović.

Martinović kaže da ga je na mesto člana saveta imenovala Vlada, a da se i za njegova druga angažovanja svakako ne može koristiti reč apanaža.

  • Funkciju člana saveta Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici obavljam besplatno, kao i svi drugi članovi saveta, dakle to je neplaćena funkcija. Čini mi se da te apanaže niste dobro prebrojali, jer ako neko prima platu, onda to nije apanaža, ako neko radi i u radnom je odnosu onda to nije funkcija nego je to radni odnos – kaže Martinović.
  • Izvor: Direktno. rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *