SELEKTOR ODLUČIO: Evo na kojih 25 igrača Đorđević računa za EP!

Evropsko prvenstvo je na programu od 31. avgusta do 17. septembra u četiri zemlje, a naša selekcija će igrti u Turskoj, koja je domaćin grupe D, u kojoj su još Rusija, Velika Britanija, Letonija i Belgija.

Lomila su se koplja oko Nikole Jokića, odnosno toga da li će se naći na spisku kandidata. Đorđević je centra Denvera uvrstio na spisak, na kojem je ukupno 25 igrača, među kojima su i petorica debitanata.

„Orlovi“ će igrati i na Trofeju Beograda sa Grčkom i Crnom Gorom (11-13. avgust), zatim će u Hamburgu od 17. do 20. avgusta igrati protiv Nemačke, Poljske i Rusije i potom će direktno iz Nemačke otići na Akropolis kup, od 23. do 25. avgusta. Osim Đorđevićeve ekipe, u Atini će igrati i domaćin, Grčka, kao i Italija i Gruzija. Put za Istanbul zakazan je za 30. avgust.

Đorđević je istakao da očekuje da se na pripremama okupi 18 igrača, a spisak će skratiti za sedam do deset dana.
Selektor Srbije se potom osvrnuo na „prozore“ u kalendaru i novi sistem kvalifikacija, u kojima najbolji košarkaši zbog zabrana klubova neće moći da igraju za reprezentaciju.

– Vrhunski igrači neće moći da igraju u tim kvalifikacijama. Imamo neku nametnutu stvar i sada moramo da se adaptiramo. Daje se šansa slabijim reprezentacijama koje nemaju NBA igrače, ali od Moldavije ne možemo da napravimo fenomena, a oni to pokušavaju – istakao je Đorđević.

Posle tri dana u Beogradu, reprezentacija će otići na Kopaonik na oko 15 dana. U Kraljevu će 2. avgusta igrati protiv univerzitetske, „B“ selekcije, koja će ubuduće služiti za dopunu „A“ tima. Đorđević očekuje da se u tu reprezentaciju svi pozovu i da prepoznaju šansu.
Na pitanje o tome da li će Jokić biti deo reprezentacije, Đorđević je odgovorio pitanje „Da li se ja zovem NIkola Jokić?“
Obrazalažući spisak, selektor je rekao:
– Razgovarao sam sa svim igračim. Svi su u dobrom fizičkom stanju i ne vidim razlog da se neko ne odazove. Nema povreda zbog koje bi neko odsustvovao, osim Bjelice naravno. Ali i on je na spisku, i čekamo da vidimo šta će biti – rekao je Đorđević.
Na spisku se nalazi 25 igrača, a okupljanje je 20. jula.
Na spisku su i Nikola Jokić, Boban Marjanović i Nemanja Bjelica, za koje je bilo upitno da li će biti pozvani. Među debitantima, tu su Branko Lazić, Ognjen Jaramaz, Aleksa Radanov, Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac!
PLEJMEJKERI: Miloš Teodosić, Stefan Jović, Nemanja Nedović, Vasilije Micić, Ognjen Jaramaz.
BEKOVI: Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Branko Lazić, Marko Gudurić, Nemanja Dangubić, Ognjen Dobrić, Aleksa Radanov, Dejan Davidovac.
KRILA: Nikola Kalinić, Marko Simonović, Vladimir Lučić.
KRILNI CENTRI: Milan Mačvan, Stefan Birčević, Nemanja Bjelica.
CENTRI: Miroslav Raduljica, Ognjen Kuzmić, Vladimir Štimac, Boban Marjanović, Nikola Jokić, Nikola Milutinov.

Izvor: Informer

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *