SENATOR MEKEJN: Putin je ZAO ČOVEK i ima nameru da UNIŠTI ZAPAD!

Senator Džon Mekejn rekao je za ruskog predsednika Vladimira Putina da je „zao“ i izrazio zabrinutost zbog načina na koji se američki predsednik Donald Tramp nosi sa ruskim liderom, pokazuju delovi njegovih novih memoara koji su objavljeni u „Volstrit žurnalu“.

Očekuje se da će Mekejnovi memoari, „Nemirni talas: Dobra vremena, opravdani razlozi, velike borbe i druge zahvalnosti“, biti objavljen 22. maja.

Viši senator Arizone i republikanski kandidat za predsednika 2008 se bori protiv raka mozga, koji mu je dijagnostikovan prošle godine.

U izvodima knjige, Mekejn je osuo paljbu po predsedniku Rusije, ali i Trampu, sa kojim je imao više javnih neslaganja. Većina objavljenih komentara se odnosi na navodno mešanje Rusije u izborima 2016. godine i na Trampovu reakciju na kontroverzu.

– Vladimir Putin je zao čovek i on namerava da sprovodi zla dela koja uključuju uništenje liberalnog svetskog poretka koji su predvodile Sjedinjene Države i koje je donelo više stabilnosti, prosperiteta i slobode čovečanstvu nego što je ikada postojalo u istoriji – napisao je Mekejn, a preneo „Volstrit žurnal“.

Kako je naveo, Putin eksploatiše otvorenost američkog društva i sve češće političke podele koje ga izjedaju.

Putin je snažno negirao sve tvrdnje da se Kremlj mešao u američke izbore. Međutim, u februaru je federalni sud optužio 13 ruskih državljana i tri ruska entiteta zbog navodnog nezakonitog mešanja u izbore 2016. godine.

– Cilj Putina nije da porazi kandidata ili partiju. On želi da porazi Zapad – napisao je Mekejn.

Prema njegovim rečima, Putin će se ponovo mešati u izbore i neće se zaustaviti.

Senator Mekejn je napisao i da je skeptičan po pitanju toga da li su Tramp ili njegovi saradnici bili u dosluhu sa Rusijom, ali da on oseća da je ta istraga potrebna kako bi se utvrdilo da li je američki predsednik ranjiv na moguće ucene.

Mekejn je rekao da želi da Putin plati oštru kaznu za to šta je uradio i okrivio je Trampa zbog njegovog naivnog ponašanja kojem fali ozbiljnost kada treba da se bavi Putinovim antagonizmom prema interesima i vrednostima SAD.

Iz Bele kuće nisu želeli da komentarišu objavljene isečke Mekejnovih memoara.

Izvor: Blic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *