SENZACIONALNO: Putin podnosi ostavku?!

– Ruski predsednik Vladimir Putin rešio je da podnese ostavku, a na funkciji šefa Kremlja zameniće ga aktuelni predsednik Dume Vjačeslav Volodin, javljaju britanski mediji.

– Putin je bio iznenađen kada je na sastanku u Kremlju upitan o tome da li je podnosi ostavku. On je zastao, a onda je dao odgovor kojim nije ni potvrdio ni demantovao tvrdnju – piše Dejli ekspres.

Kako navode ruski mediji, tokom sastanka s Komitetom za proslavu Dana pobede, Andrej Čepurnoj, lider Udruženja boraca s invaliditetom, rekao je da je od senatora Franca Klinceviča, Putinovog prijatelja, dobio pismo u kojem ovaj tvrdi da će mu Vjačeslav Volodin, kada uskoro nasledi Putina, dati ogromna ovlašćenja i da će se obračunati s njima. Ruskog predsednika retko kada neko pita nešto o nasledniku tako direktno, piše Moskovskij komsomolec, pa je pauzirao nekoliko trenutaka pre nego što je odgovorio.

– Naslednika ruskog predsednika može da izabere samo ruski narod, na demokratskim izborima – rekao je Putin.

Dejli ekspres piše da je tokom celog incidenta Volodin, koji je takođe bio prisutan, bio smiren i da ni u jednom trenutku nije promenio izraz lica. Oni predsednika Dume opisuju kao „Putinovog lojalistu“ koji ga je još u decembru pozvao da se kandiduje za predsednika i na izborima u martu 2018.

– Jedna teorija je da su pojedini političari na ovaj način samo pokušali da obrukaju Volodina – piše Dejli ekspres.

Klincevič je kasnije rekao da je pismo lažno.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *