ŠEŠELJ O LEGIJINOJ MAJCI: Natalija je bila naš član, redovno je dolazila na mitinge

Vojislav Šešelj, lider SRS, dao je čitulju Nataliji Ulemek, majci Milorada Ulemeka Legije, pravosnažno osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đinđića – „Poslednji pozdrav istaknutom dugogodišnjem članu SRS Nataliji Ulemek, majci mog velikog prijatelja, pukovnika Milorada Ulemeka Legije“.

Šešelj u razgovoru za Kurir kaže da je Natalija Ulemek bila član radikala od 2007.

– Pojavljivala se na stranačkim aktivnostima, mitinzima i plaćala je uredno članarinu sve dok nije otišla u starački dom. Legija nije naš član, ali mogao bi da se učlani, obradovalo bi nas to. Nikom ne nudimo članstvo, svako to dobrovoljno radi, ali ako bi popunio našu pristupnicu, mi bismo ga učlanili. Dok je u zatvoru, oslobodili bismo ga plaćanja članarine – kaže Šešelj i dodaje da poštuje Legiju jer je on „veliki srpski junak koji se istakao u mnogim bitkama i ratovima devedesetih godina“.

Na „podsećanje“ da je i osuđeni ubica na kaznu zatvora od 40 godina, Šešelj kaže:

– E, ta suđenja su bila režirana i ja ništa u to ne verujem. Ništa mu nije dokazano. On zaslužuje obnovu procesa, jer suđenje nije bilo regularno. Svi veliki srpski junaci su obično osuđivani na duge zatvorske kazne, uključujući i Gavrila Principa – navodi on.

Šešelj je još kazao da će radikali danas prisustvovali sahrani njihove saborkinje.

Inače, Viši sud u Beogradu odbio je Legijinu molbu da ga puste na sahranu, ali će mu u narednom periodu biti omogućeno da poseti majčin grob, kada se za to steknu bezbednosni uslovi.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *