Šešelj: Umalo sam zaplakao…; Brnabićeva: Drago mi je!

Svi rezultati Siniše Malog koje je postigao kao gradonačelnik su proverljivi, rekla je tokom skupštinske rasprave o predloženom ministru finansija.

To je rekla predsednica vlade Ana Brnabić.

Ona je time odgovorila šefu poslanika SRS Vojislava Šeselja, koji je rekao da radikali neće podržati izbor Malog i dodao da je umalo zaplakao dok je premijerka čitala „srceparajuće slovo prepuno pohvala“.

Brnabićeva mu je replicirala da joj je drago što ga je njeno obraćanje i izveštaj o rezultatima Malog kao gradonačelnika emotivno dirnulo i da se našao pogođen svim tim uspesima, a da je ona bila presrećna dok je za vikend pisala obrazloženje.

“Nema ništa naročito srceparajuće, osim sto su veliki uspesi. Sve je proverljivo, crno na belo, lako se proveri dug i da je on prepolovljen, koliki je bio deficit i da je smanjen za četiri puta, da je Beograd prvi put u istoriji dobio kreditni rejting, da imamo 12,8 milijardi dinara u kasi, 72.000 mesta u vrtićima, manju nezaposlenost…”, rekla je Brnabićeva.

Zato bi, kazala je, bilo fer da SRS da podršku izboru Malog, da pomogne da slične rezultate imamo u na republičkom nivou.

Na Šešeljevu opasku da u „mutnim vremenima“ Vlada Srbije mora da se rekonstruiše i da se izbaci iz nje svako ko je sumnjiv, Brnabić je poručila da nijedan strani faktor ne može da utiče na politiku vlade i da je Srbija stabilna i nezavisna zemlja.

“Srbija je pokazala da nijedan strani faktor ni na koji način ne može da utiče na politiku Vlade Srbije, Skupštine, predsednika… što nije bila situacija u prošlosti, a danas je Srbija nezavisna, slobodna i stabilna država”, rekla je premijerka.

Na primedbe u vezi sa tim što godinama izostaje podnošenje završnog računa, Brnabić je rekla da je važno da se sa tim krene i da sada nije važno što je to retko rađeno od 2000. godine.

“Mali je svake godine podnosio završni račun Skupštini grada i videćemo da se ta praksa sa završnim računom promeni”, navela je premiijerka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *