ŠEŠELJ: Za kuću u Hrtkovcima pozajmio sam 40.000 evra i selim se tamo!

Lider SRS-a je za „Alo!“ otkrio da je pre nekoliko dana pazario veliku kuću u centru Hrtkovaca, mestu gde je, prema presudi Haškog tribunala, počinio zločine protiv čovečnosti, kao i da planira da na toj adresi bude prijavljen! Kuću, koja se nalazi na oko 300 metara od katoličke Crkve Svetog Klimenta, kako kaže, platio je 40.000 evra, a navodi da su Hrtkovčani oduševljeni što im je baš on došao u komšiluk.

– Prijaviću se na toj adresi, a ta kuća mi je trebala iz više razloga. Prvo, nikad u životu nisam bio vlasnik nikakve nekretnine i mislim da je vreme da nešto steknem, drugo, Hrtkovci mi se sviđaju i tamo imam posla. Komšije su vrlo lepo reagovale kad su me videle da sam gledao kuću i, iskreno, u Hrtkovcima vlada potpuno oduševljenje zbog mog dolaska. Zbog nekih problema koje sam imao sa bankom odlučio sam da je kupi moj sin Mihajlo. Kuću smo platili 40.000 – priča Šešelj, navodeći da je novac za kupovinu kuće pozajmio od prijatelja.

– Pare sam pozajmio od nekolicine ljudi, ukupno ih je pet, oni ne žele da im se imena pojavljuju u javnosti, a rekli su mi: „Vratićeš kad budeš mogao.“ Oni su divni ljudi, a i računaju da ja imam 70.000 dolara blokirano u Njujorku i 117.000 dolara u Sidneju, pa da to mora biti deblokirano i da ću moći da im vratim – kaže šef SRS-a.

Kako navodi, u toj kući planira da otvori i glavnu kancelariju komiteta za njegovu odbranu.

– Pa ću tamo mnogo radnih dana da provodim. Naravno, otići ću i sada da se odmaram, tamo je lepo, mir je i tišina. Moja je namera da odatle dalje ganjam Haški tribunal. Čim mi stigne presuda, podneću zahtev da mi se omogući redovan pravni lek u trećem stepenu. Ja ću tamo skupljati izjave ljudi, dokaze, ugovore o zameni nekretnina, da bih pokazao da nikome u Hrtkovcima nije oteta imovina, da niko nije proteran – kaže on.

Komentarišući spekulacije da je u poslednje vreme kupio čak nekoliko nekretnina i izgradio otvoreni bazen na placu njegove majke, on kaže da to nije potpuno tačno i da je sve pošteno stekao.

– Kupljen je stan za unuke od novca koji sam zaradio ulazeći u „Zadrugu“ i započeli smo jedan objekat u dvorištu moje majke, ali to nije dovršeno, moja je namera da to bude bazen, zaista, jer meni lekari preporučuju što češće plivanje. Nikakvim kriminalom se nisam bavio i nemam načina da dođem tako do nekih velikih para – završio je Šešelj.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *