SILOVAO DEVOJKU PA JE IZBACIO IZ KOLA NA ULICU: Stravićan zločin u selu Klenak!

Nikšićka policija intenzivno traga za A.B. za kojeg se sumnja da je počinio krivično delo silovanje, nezvanično saznaje Dan.

U noći između prvog i drugog avgusta A.B. (39), prema sumnjama policije, silovao je dvadestjednogodišnju Nikšićanku.

Silovanje se dogodilo na teritoriji te opštine u automobilu koji je osumnjičeni prethodno pozajmio od prijatelja. Policiji je prijavljeno da je posle silovanja, osumnjičeni devojku izbacio iz automobila. Nikšićanka je zadobila više povreda zbog čega je nekoliko dana bila hospitalizovana. Sada je pod terapijom na kućnom lečenju. Pre nekoliko dana više od stotinu policajaca pretraživalo je širi rejon sela Klenak u Banjanima, ali nisu uspeli da uhvate osumnjičenog. Posle tog događaja meštani sela Klenak i čitavih Banjana su u velikom strahu jer smatraju da se A.B. krije na tom delu opštine Nikšić. Zaključavaju se kuće koje se nikada nisu zaključavale jer u čitavim Banjanima uglavnom žive staračka domaćinstva.

I polovinom juna nadležni su se susreli sa slučajevima silovanja. Viši državni tužilac u Bijelom Polju Hasan Lukač saslušao je početkom maja D.D. (25) iz Mojkovca i odredio mu zadržavanje od 72 sata zbog sumnje da je izvršio krivično delo silovanje.

“Odeljenje bezbednosti Bijelo Polje podnelo je krivičnu prijavu protiv D.D. u kojoj se navodi da je polovinom juna prošle godine, na katunu na Bjelasici, gde njegova porodica izdiže stoku, silovao rođenu sestru. Ona o ovom nemilom događaju nikome nije pričala sve do nedavno, kada se poverila sestri, nakon čega je alarmirana policija”, kazao je ranije Lukač.

U prijavi se navodi da je D.D. tokom dana, kada nije bilo nikoga u blizini, ušao u kolibu u kojoj se nalazila njegova sestra, koja je inače maloletna i pohađa završni razred osnovne škole i silovao je.

Kako saznaje Dan, tokom saslušanja u prisustvu branioca po službenoj dužnosti Fikreta Kurgaša, osumnjičeni je negirao delo koje mu je stavljeno na teret.

“Nisam uradio ovo za šta me sumnjiče. To mi je sestra i nikada to ne bih uradio”, tvrdio je okrivljeni. On će biti predat sudiji za istragu Višeg suda Vanji Rakonjac, koja će odlučiti o pokretanju istrage i eventualnom određivanju pritvora.

Vanpretresno veće bjelopoljskog Višeg suda produžilo je pritvor, sredinom avgusta, Podgoričaninu D.K, koji se tereti za krivično delo silovanje. Tu odluku donelo je veće kojim je predsedavao Radoslav Konatar. Ranije je isto veće potvrdilo optužnicu protiv D .K. za krivična dela silovanje, otmica i nedozvoljeno držanje eksplozivnih materija.

Osumnjičeni je negirao delo koje mu je stavljeno na teret.

-“Sve se desilo na potpuno dobrovoljnoj osnovi”, kazao je on na saslušanju.

Podgorička policija uhapsila je D.K. zbog sumnje da je silovao bivšu devojku. Kako se navodi u optužnici, krivično delo počinio je uz pretnju pištoljem. Osumnjičeni se tereti da je bivšu devojku oteo i da je nakon toga silovao.

“Sumnja se da je D.K. bivšu devojku, uz pretnju pištoljem, nasilno naterao da uđe u njegovo vozilo. Nakon toga je odvezao na jednu lokaciju u Podgorici, gde ju je silovao. Nakon izvršenja krivičnog dela bivšu devojku je prebacio na drugu lokaciju, gde ju je pustio da izađe iz kola. Prošle godine je Višem državnom tužilaštvu prijavljeno sedam osoba zbog krivičnog dela silovanje. Protiv tri osumnjičena lica prijava je rešena odbačajem, protiv dva je doneta naredba o sprovođenju istrage, dok su protiv dve osobe prijave ostale nerešene na kraju izeštajnog perioda.

Izvor: Espreso.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *