ŠIPTARI ZAUZIMAJU I CRNU GORU: Milo i Tači se sve dogovorili, akcija kreće iz srca crnogorskog primorja – BUDVE!

Predsednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači na dobrom je putu da zagospodari i Crnom Gorom! Naime, u Budvi, srcu Crnogorskog primorja, polako se privodi kraju izgradnja veoma luksuznog stambeno- poslovnog kompleksa pod nazivom „Porto Budva“ koji se prostire na čak 27.000 metara kvadratnih, a kako „Alo!“ ekskluzivno saznaje, iza tog višemilionskog projekta stoji lično bivši vođa OVK i trenutno najmoćniji Albanac – Hašim Tači.

Nije tajna da on godinama neguje odlične odnose s Milom Đukanovićem, predsednikom Crne Gore, a saradnja na ovom kompleksu u kojem će, između ostalog, biti preko stotinu stanova i ogroman šoping-mol, tvrde upućeni, kruna je svega toga.

  • Naravno, Tačijevo ime se nigde ne pojavljuje na papirima, ali zato se kao vlasnik i direktor firme „Alart centar“ koja gradi pomenuti objekat pominje Naser Ramaj, njegov blizak prijatelji i saradnik. On ima kriminalni dosije i bio je jedan od istaknutih boraca i osnivača zločinačke OVK, hvalio se u medijima da je vrednost njegovog projekta 60 miliona evra i da je već 70 odsto stanova prodato – kaže naš izvor.

Tačijeve zgrade“, kako ih već zovu Budvani, pršte od raskoši, a i cene stanova su u skladu s tim – vrtoglave.

  • Stanovi imaju pogled ili na Stari grad, ili na obalu mora, neki čak i na čitavu Budvu. Cena stana od 90 kvadrata iznosi 500.000 evra, dok manji, recimo, od 55 kvadrata košta 205.000 evra. Svi imaju luksuzne terase, ogromna mermerna kupatila… U svakoj od zgrada nalaze se spa centri sa saunama i zatvorenim bazenima – priča naš izvor.

On napominje da je zemljište na kojem se nalazi kompleks bilo opštinsko, ali je na volšeban način preko noći završilo u ruke Ramaja.

  • Ogroman novac je bio u igri i to su čak podržali i neki opozicionari, demokrate, a ne samo vladajuća struktura u Crnoj Gori – navodi on.
  • Tome su se usprotivili pak predstavnici Demokratskog fronta u Crnoj Gori, koji već duže vreme ozbiljno upozoravaju da se hitno mora napraviti bezbednosna procena porekla kapitala koji Naser Ramaj ulaže u Budvu.
  • To je neophodno imajući u vidu realnu opasnost i rizik da novac koji on donosi s Kosova može biti povezan sa švercom narkotika, cigareta, oružja, s prostitucijom i finansiranjem terorizma, a posebno DAEŠ-a, ekstremnih velikoalbanskih pokreta i partija – apelovali su iz DF-a.
  • Oni su naglašavali da bi „ovako velika investicija sa Kosova“ u Budvi mogla da predstavlja ugrožavanje vitalnih nacionalnih interesa Crne Gore, napominjući i da „izbor pravnog zastupnika Ane Đukanović ukazuje na osnovanu sumnju da i vladajuća porodica (Đukanović) ima određene interese u ovom poslu“.
  • Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *