“SIVI KARDINAL KREMLJA”: On je kreator Putinove dugotrajne države

U američkim diplomatskim krugovima nazivaju ga “sivim kardinalom Kremlja” i čovekom koji nosi mnoge maske. “Autor” je Putinovog političkog sistema i kreator koncepta suverene demokratrije, a pre svega blizak saradnik Vladimira Vladimiroviča Putina i jedan od njegovih najbližih saradnika. NJegovo ime je Vladislav Jurjevič Surkov.

Osporavan u samoj Rusiji zbog svojih liberalnih stavova, a još više optuživan od strane zapada zbog svoje uloge u vraćanju moći Rusije na svetsku političku scenu, Surkov je jedan od najkontroverznijih Putinovih savetnika.

Kada je 2013. godine podneo ostavku Zapad je slavio i likovao, ali se Surkov vratio jači i ponovo postao jedan od ključnih igrača u ruskom državnom vrhu.

NJegovi autorski tekstovi “Nacionalizacija budućnosti” i “Putinova dugotrajna država” izazvali su bes i paniku na zapadu, a on se našao na udaru zapadnih medija. U Srbiji je sada objavljena knjiga “Nacionalizacija budućnosti/Putinova dugotrajna država” u kojoj kroz svoje tekstove Surkov daje dugoročnu viziju Rusije i analizira sukob sa Zapadom, odnosno rusku odbranu sopstvene suverenosti.

Uspon Rusije predvođene Putinom i oslonjene na ideje i koncepte Vladislava Surkova primer je koji bi Srbija mogla da sledi u obnovi sopstvene nezavisnosti i suvereniteta, smatraju izdavači .

Knjiga je za sada dostupna samo u Srbiji. Knjigu “Nacionalizacija budućnosti/Putinova dugotrajna država” po ceni od 540 dinara (Besplatna dostava) možete naručiti na telefon 063 102 28 55

Pravda

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *