Skaj njuz: Kosovo je bilo srpsko još od srednjeg veka tamo je sada REPUBLIKA HEROINA

Britanski novinar na Skaj njuzu održao LEKCIJU o Kosovu

Voditeljku je zanimalo šta bi on preporučio predsedniku Trampu kada je u pitanju “saga o Srbiji i Kosovu”

Voditeljka “Skaj njuza” je postavila pitanje britanskom novinaru Markusu Papadopulosu na temu Kosova i Metohije. On je na odličan način objasnio zašto je Kosovo srpsko, a ne albansko

Voditeljku je zanimalo šta bi on preporučio predsedniku Trampu kada je u pitanju “saga o Srbiji i Kosovu”. Novinar je odmah zauzeo jasan stav. Naglasio je da je neophodno prvo sagledasti istorijske dimenzije problema.

“Istorijsko ime Kosova je Kosovo i Metohija. Kosovo i Metohija je još od srednjeg veka srpska pokrajina, a “Metohija” znači zemlja crkve. Tamo su srpske crkve i manastiri stari više od 1.000 godina i to je veoma važno mesto za hrišćanstvo uopšte, ne samo pravoslavlje”, pojasnio Papadopulos.

“Kosovo koje vidimo danas je ilegalno napravljen entitet, protektorat NATO-a koji je u poslednjih 20 godina postao leglo organizovanog kriminala, pre svega trgovine drogom, oružjem i ljudima. Najveće svetske organizacije za borbu protiv kriminala, uključujući i Interpol, bore se sa ovom činjenicom“, rekao j Papadopulus.

“Poznato je da je takozvana republika Kosovo republika heroina”, naglasio je.

Papadopulos je rekao i da Srbi nikada neće oprostiti američkom establišmentu divljačko tromesečno bombarodvanje.

„Amerikanci su podržali zvanično raspuštenu, ali nezvanično operativnu OVK, okosnicu organizovanog kriminala koji je provinciju pretvorio u utočište za trgovinu drogom i ljudima“, zaključio je Papadopulos.

(informer.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *