SKANDAL NAD SKANDALIMA: Evropa uči srpske đake kako lezbijke ližu vagine!

SKANDALOZAN PRIRUČNIK ZA UČENIKE UZNEMIRIO SRBIJU

 U okviru lezbijskog ljubavnog odnosa sredstvo zaštite su folije od lateksa koje se koriste da se pokriju ženske genitalije ili anus tokom oralnog seksa

 

Prava bura se prethodnih mesec i nešto dana digla u srpskoj javnosti zbog jednog priručnika za osnovne i srednje škole protiv seksualnog nasilja, koji je i pre nego što je zvanično ugledao svetlost dana skandalizovao roditelje i nastavnike. Kako stvari stoje, iako je sporni priručnik vraćen na doradu, a u Ministarstvu prosvete podeljeni i otkazi pojedinim saradnicima zbog ovog priručnika, stručna javnost, ali i roditelji, plaše se da će od jeseni ipak mnogi sporni delovi ostati za upotrebu u školama „jer tako insistira EU“.

O čemu se zapravo radi i šta je to toliko sporno u priručniku protiv seksualnog nasilja?

Početkom aprila Ministarstvo prosvete je školama poslalo predlog paketa namenjenom đacima osnovnih i srednjih škola za izučavanje na časovima biologije o temi seksualnog nasilja, ali i seksualnosti u globalu. Na više od 400 strana provlače se mnoge teme, ali deo koji govori o vrstama ljubavi među polovima izazvao je zgražavanje gotovo celokupne javnosti.

Naime, u Obrazovnom paketu doslovce piše da učenicima treba objasniti da je ljubav između dva dečaka potpuno isto osećanje kao ljubav dečaka i devojčice.

Prati svoja osećanja i potrebe, nemoj da ih se stidiš… Šta bi ti odgovorio svom strejt’ drugu da ti se poveri da se zaljubio u devojčicu iz razreda? To su ista osećanja“, glasi rečenica kojom bi nastavnik trebalo da odgovori učeniku.

Na strani 347 daje se čak i uputstvo đacima za siguran seksualni odnos između dve lezbijke.

 U okviru lezbijskog ljubavnog odnosa sredstvo zaštite su folije od lateksa ili poliuretana (vrlo tanke, od meke plastike), kvadratnog oblika, koje se koriste da se pokriju ženske genitalije ili anus tokom oralnog seksa. Pomažu kao barijera da se spreče polno prenosive bolesti, piše u uputstvu namenjenom učenicima osnovnih škola!

Pojedine škole i aktivi profesora, kao i roditelji učenika, odmah su se javno pobunili i digli glas protiv ovako otvorenog propagiranja homoseksualizma među maloletnom decom. Iz ministarstva je najpre stiglo neuverljivo objašnjenje „da je to samo preporuka nastavnicima kako da predaju deci, ali ne i naređenje da se o tome govori na časovima“ da bi usled pritiska javnosti ceo projekat, odnosno priručnik, bio povučen na doradu. Međutim, sumnja je ostala da će upravo delovi o homoseksualizmu ostati u konačnoj verziji „jer tako traži Evropa i jak LGBT lobi“.

Predsednik Saveta roditelja učenika osnovnih škola Lazar Marković za „Aferu“ kaže da je predlog priručnika više nego skandalozan i da roditelji neće dozvoliti da se njihova deca uče nastranostima!

-Nisam mogao da poverujem kada sam video šta u tom priručniku piše. Pa zar da sutra svom sinu objašnjavam da je potpuno normalno da se zaljubi u svog druga i da treba da se njim oženi i nema porodicu i decu? Potpuno je neshvatljivo da je Ministarstvo prosvete uopšte i moglo da ovako nešto uputi školama na razmatranje. Siguran sam da ministar Šarčević kao ozbiljan čovek i ugledni pedagog i prosvetni radnik ovako nešto ne podržava, ali se plašimo da će možda morati zbog pritiska spolja, odnosno zbog zahteva EU.

Gej lobi je mnogo jak u EU i oni neće odustati od toga da se srpska deca uče „gej vrednostima“, ali ni mi, roditelji nećemo našoj deci dati da takve stvari slušaju pa makar od jeseni i bojkotovali nastavu biologije, odnosno prirode i društva u mlađim razredima – kaže Marković.

I klinički psiholog Ana Zornić mišljenja je da je pomenuti priručnik prvorazredni skandal i da može izuzetno loše uticati na decu koja još nemaju formiranu svest o seksualnosti.

-Govoriti detetu od desetak godina da je normalno ljubiti se sa istim polom i voleti se znači stvarati u dečijim glavama totalnu konfuziju jer ona u tom uzrastu još uvek nemaju strogo definisanu svest o hetero i homoseksualnim odnosima.  Deca su naučena da je ono što čuju u školi istinito i ispravno. I onda će prihvatiti ovakve preporuke kao „zdravo za gotovo“ i neće znati kome da veruju, školi ili roditeljima. Deo u kome se govori kako da se dve devojke zaštite prilikom oralnog seksa mi je tek potpuni apsurd jer ne mogu deca u tim godinama da se za to interesuju. A kada uđu u pubertet i eventualno se zainteresuju za takve teme, tada će pitati za to nekoga u savetovalištu za mlade a neće cela školska populacija biti prinuđena o tome da sluša. Ako je ovaj priručnik zaista predviđen da služi protiv seksualnog nasilja, onda je prvenstveno trebalo da ukaže deci da se LGBT pripadnici ne smeju proganjati i fizički zlostavljati, a ne da služi za propagiranje homoseksualizma – smatra Zornićeva.

Očigledno da se prašina oko ovog priručnika neće sleći na nakon novih poteza ministarstva i otkaza koji su se u njemu desili. Svi čekaju jesen da vide konačnu verziju ovog nastavnog štiva pa ćemo tad svi znati da li će od septembra u srpskim školskim klupama važiti ono geslo: „GEJ JE OKEJ“.

Srećko Milovanović

AFERA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *