SKANDAL: ŠKOLSKO DVORIŠTE PUNO KONDOMA!

Gimnazija u centru Berlina podigla je ogradu visoku skoro dva i dugačku preko 100 metara, koja treba da drži prostitutke podalje od škole.

Škola se na ovu meru odlučila nakon što su u dvorištu počeli da se pojavljuju odbačeni kondomi, šrpicevi pa čak i telesne tečnosti, piše „Dejli mejl“. Zvaničnici su rekli da su prostitutke koristile školu jer nisu imale gde da se okupaju, i da su se olakšavale „gde su stigle“.

Obajšnjavajući potrebu za podizanjem ograde okružni školski inspektor Karsten Spalek, rekao je da su „odavno postojale primedbe o nedoličnom ponašanju, uključujući i prostitutke koje su besramno i nezakonito ulazile u školu čak i „tokom dana“.

Gradske vlasti izdvojile su zato 57.000 evra za izgradnju ograde, prenosi „Dojče vele“, koja je visoka 1,8 metara i duga 125.

Kako piše nemački list, većina prostitutki radi u bordelima ali pojedine izlaze i na ulicu kako bi izbegle visoke cene iznajmljivanja soba.

– Prostitutke jedu, stoje, piju i leže na ulici. To izgleda prljavo kasno uveče – rekao je Mihael Kliner, okružni koordinator.

Spalek je istakao da je to dobro potrošen novac jer će cela oblast postati čistija i bezbednija za učenike i nastavnike.

Prostitucija je već dugo legalna u Nemačkoj, ali su vlasti prošle godine usvojile regulativu po kojoj svi seksualni radnici, uključujući porno-glumce, veb modele, voajerske izvođače i igračice moraju da se registruju.

Izvor: Blic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *