SKANDALOZNA EKSKURZIJA: Protiv profesorke Šakire prekršajni postupak!

Protiv profesorke istorije Devete beogradske gimnazije Snežane Martić Šakire i njene koleginice Mirjane Stanišić, koja predaje u gimnaziji u Lazarevcu, koje su organizovale skandaloznu ekskurziju za 106 đaka u Španiju, podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka!

– Profesorke se nisu pojavile u prostorijama turističke inspekcije. Umesto njih je došao njihov pravni zastupnik koji nam je izneo njihovo viđenje stvari – kaže za Kurir pomoćnica ministra trgovine i turizma Vera Božić Trefalt.
Ona dodaje da profesorke smatraju da su oštećene kao putnice, a ne da su posrednice.
– Protiv njih su podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka, jer mi smatramo da su posrednici u organizovanju turističkog putovanja. Istovremeno smo dokumentaciju prosledili MUP – navodi Božićeva.

Da podsetimo, deca su na put krenula 11. jula, da bi u Ljoret de Maru, umesto da budu smešteni u hotel, ostala na ulici. Đaci su morali ponovo da plate noćenje, a ostali su i bez uplaćenih izleta. Za organizaciju putovanja bila je zadužena agencija B2R, kojoj joj je nakon ovog skandala oduzeta licenca. Profesorku Snežanu Martić čeka pokretanje disciplinskog postupka.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *