SKANDALOZNA PORUKA STUDENTIMA AKADEMIKA DUŠANA TEODOROVIĆA: Niste čestiti ako ne priznajete zločin u Srebrenici!

Dušan Teodorović, govoreći na tribini, rekao studentima da „mogu biti akademski čestiti“ samo ako priznaju nedela vlasti iz devedesetih

Akademik Dušan Teodorović zahtevao je od studenata Beogradskog univerziteta da priznaju zločine koji su ratnih devedesetih godina počinjeni u Srebrenici! Ovakav postupak Teodorovića, koji je i profesor Saobraćajnog fakulteta, iznenadio je akademce.

Naime, govoreći na nedavnoj tribini „Akademska čestitost“, ovaj profesor je rekao da studenti mogu biti čestiti samo ako priznaju zločine koje je nekadašnji vojno-politički vrh počinio u Srebrenici.

Student Aleksandar Jakšić, koji je bio na toj tribini, kaže da Teodorović ovim nameće osećaj kolektivne krivice celom narodu.

  • Istina je da je „najpametniji“ i „najčestitiji“ naš akademik mojoj generaciji i meni, koji nismo opterećen ratom, na Ekonomskom fakultetu rekao: „Da biste bili akademski čestiti, morate da priznate zločine u Srebrenici.“ To je uradio s idejom nabacivanja osećaja kolektivne krivice – navodi Jakšić i dodaje:
  • Isti taj akademik je u prostorijama Ekonomskog fakulteta izneo i niz uvreda i neistina na račun naših profesora, koji pritom nisu bili prisutni na toj tribini, pa samim tim nisu bili u mogućnosti da mu odgovore. Toliko o njegovoj „akademskoj čestitosti“.

Jakšić kaže da je Teodorovićev potez tada iznenadio veliki broj studenata, jer to o čemu je akademik govorio, kako kaže, nema veze s akademskom čestitošću.

Novinar Kurira pozvao je juče profesora Dušana Teodorovića, ali on nije želeo da odgovori na pitanja koja su mu postavljena.

Podsetimo, Teodorović je trenutno deo pokreta Samoodbrana. Na prethodnim izborima je podržao Sašu Jankovića kao predsedničkog kandidata, ali je ubrzo nakon toga uputio žestoke kritike na njegov račun, pa je i napustio Pokret slobodnih građana (PSG). U žestoke polemike ulazio je i sa trenutnim predsednikom PSG Sergejom Trifunovićem.

Izvor: Kurir

One thought on “SKANDALOZNA PORUKA STUDENTIMA AKADEMIKA DUŠANA TEODOROVIĆA: Niste čestiti ako ne priznajete zločin u Srebrenici!

  • 21. октобра 2019. at 18:10
    Permalink

    pa on je poznati NATO plaćenik

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *