SKANDALOZNA SLIKOVNICA: Uče decu o analnom i oralnom seksu!

Stavio ga je među njene vrele butine. Žar je prostrujao njihovim telima. Po ko zna koji put opet su bili jedno telo. Verovali ili ne, ovo nije početak nekog erotskog romana, već slikovnice namenjene dvanaestogodišnjacima! Svršavanje, tucanje, kresanje, snošaj, napaljenost… samo su deo eksplicitnog sadržaja koji se servira klincima.

Ove i priče sličnog sadržaja nalaze se u knjizi Jasminke Petrović, čiji je izdavač Kreativni centar. Knjiga je, kako navodi autorka, napisana „bez dlake na jeziku“, a nastala je nakon što je tim stručnjaka sproveo istraživanje među populacijom od osam do 18 godina.

Tako mališani uz priložene eksplicitne ilustracije golih tela uče o analnom i oralnom seksu, razlozima zbog kojih dvoje ljudi uopšte stupa u taj čin (a nije samo ljubav), te kako samo osobe koje imaju skladan seksualni život spavaju mirno kao anđeli. Takođe, čitaju i koje su mane telefonskog seksa, ali i da se devojke dele na „daskare“ i „pamele“.

Psiholog Aleksandra Janković kaže za Srpski telegraf da ovakva vrsta informacija ne može da bude namenjena tako mladim ljudima.

– Takve stvari decu samo dovode u još veću konfuziju koja se tiče seksualnih odnosa, ona su zbunjena. Priča o analnom seksu u toj slikovnici uopšte nije bila vredna pomena. Kod mališana koji čitaju o tome može da se pojavi strah i često dolazi do traumatizacije – navodi ona.

Gojazne likove autorka u slikovnici naziva „debelima“. Time se, ističe Jankovićeva, kod tinejdžera produbljuje stid i osećaj neprihvatanja u društvu.

Da bilo koji vid seksualnog opštenja, osim onog biološkog, ne treba da bude predmet interesovanja dece koja imaju 12 godina, smatra i seksolog Aleksandar Milošević.

– Takav sadržaj ne treba da bude deci tako lako dostupan. Preuranjeno je o drugim oblicima seksualnog čina razgovarati sa decom jer to po njih može da ima samo negativne posledice – kaže Milošević.

Jelena Milanović, majka dvoje dece koja imaju 10 i 13 godina, kaže da je bila u šoku kada je videla knjigu „Seks za početnike“.

– To opisivanje kako on ulazi među njene vrele butine… meni je bilo neprijatno dok sam čitala, a sigurna sam da bi se moja deca istraumirala kada bi to pročitala. To je neprimereno za njihov uzrast – priča ova majka.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *