Skupština raspravlja o izboru zaštitnika građana

Poslanici Skupštine počeli sednicu na kojoj se raspravlja o izboru ombudsmana, članova Fiskalnog saveta i članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

Zasedanje je počelo minutom ćutanja povodom smrti narodnog poslanika Srpske radiklane stranke Jova Ostojića. Takođe, parlament je na početku rada konstatovao ostavku poslanika SPS Branka Ružića, koji je izabran za ministra državne uprave i lokalne samouprave.

Za zaštitnika građana skupštinski Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo predložio je predsednika Prekršajno-apelacionog suda Zorana Pašalića, koji je kandidat vladajućih poslaničkih grupa.

Razmatraće se i izbor članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je za člana tog odbora docenta na Pravnom fakultetu u Beogradu Miloša Stankovića, Vrhovni kasacioni sud predložio je sudiju Slobodana Gazivodu, a Državna revizorska institucija je predložila Jelenu Stanković.

Socijalno-ekonomski savet za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije predložio je Ivana Kovačevića, a zajedno Udruženje novinara Srbije i Nezavisno udruženje novinara Srbije predložili su Živojina Rakočevića.

Poslanici će razmatrati i izbor članova Fiskalnog saveta. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je da predsednik tog saveta ponovo bude Pavle Petrović.

Ministar finansija Dušan Vujović predložio je Nikolu Altiparmarkova za člana saveta, a guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković je predložila Vladimira Vučkovića.

I Vučković i Altiparmakov su bili članovi Fiskalnog saveta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *