SLAVI, SRBIJO: Srpske odbojkašice u finalu Svetskog prvenstva!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetskog prvenstva u Japanu! Odbojkašice su sa 3:1 (25:22, 26:28, 25:19, 25:23) u setovima porazile Holanđanke i u finalu će na Kinu ili Italiju. Taj meč na programu je u subotu od 12,40.

Kakav dan za srpsku odbojku. Posle stoprocentnog učinka u prvoj fazi SP, a onda i dva zabrinjavajuća poraza u drugoj, naše odbojkašice pokazale su na „fajnak siksu“ da imaju bez ikakve dileme najjači tim sveta.

Holanđanke su Srpkinje dobile u ranijoj fazi prvenstva, ali taj poraz nije nam mnogo naškodio, a i igrale su bez danas najbolje na parketu, Tijane Bošković.

Prvi set obeležila je dominacija Rašićeve, Buše i Boškovićeve. Holanđanke su u finišu prišle na 21:19 ali su proradili servisi naših lepotica.

U drugom setu dogodila se daleko agresivnija igra rivalki, te su u foto-finišu bile bolje doslovno za jednu loptu (28:26).

Treći set bio je prava srpska odbojkaška rapsodija – Holanđanke su ga bolje otvorile, ali onda se bude Brankica Mihajlović, Maja Ognjenović i Boškovićeva i sa 14:15 preokrećemo na 21:17.

Četvrti set krenuo je strahovitim servisima Srpkinja koje su brzo došle do nestvarnih 8:3. Međutim, Balkenštajn pokreće Holanđanke koje nemaju šta da izgube i na semaforu je za tili čas 11:10.

Posle tajm-auta ponovo su naše odbojkašice, uglavnom preko Maje i Brankice došle do „+3“ (16:13), ali „lale“ se ne predaju. Stižu do 19:19 i kreće neviđena drama. Boškovićeva čisti sve pred sobom za 21:19, ali rivalke ponovo hvataju zalet i imamo 21:21. Na svu sreću, srpsko srce kucalo je u pobedničkom ritmu.

Izvor: Alo

Foto: ossrb.org

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *