SLEDEĆE NEDELJE JOŠ DUŽI POLICIJSKI ČAS?

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je rano jutros da li nas nove mere očekuju u glavnom gradu, kako bi se smanjilo širenje virusa COVID19.

  • Iza nas je 40 sati policijskog časa. Kada poredimo ovih 40 sati sa 40 sati prošle nedelje, koji su počeli u različito vreme, ove nedelje imamo podatak da je 106 ljudi prekršilo mere, prošle nedelje je bilo više. Rezultati su bolji, ali nema razloga za opuštanje – rekao je gradonačelnik.

Na pitanje, koji je najrealniji scenario za Beograd i da li bi sledeće nedelje policijski čas mogao da počne ranije, gradonačelnik je rekoa sledeće:

  • Sve više imamo podataka i o virusu i bolesti, na početku se malo toga znalo, pod pritiskom situacije, malo je bilo vremena doći do informacija. Sad imamo sve više radova koji su naučno osnovani. Ne verujem da možemo očekivati eskaliranje epidemije, ali to ne znači da se možemo opustiti. Praznici nam slede, ovom prilikom svima čestitam koji slave danas Uskrs. Važno je da se ne opustimo – istakao je gradonačelnik.

Da se o produžetku policijskog časa uveliko priča, potvrdio je i sam Radojičić i rekao da bi mogao početi i pre petka naredne nedelje:

  • Mislim da ima smisla i uveliko pričamo o tome, jer i prošli vikend i ovaj daje rezultate, ne smemo se opustiti. Verujem da ćemo zajedno sa epidemiolozima doneti odluku kako da se ponašamo i te mere će biti adekvatno pripremljene – rekao je.
  • Sada kada očekujemo da situacija ide na volje, treba da budemo strpljivi i obazrivi. Idu lepi dani, dani bez policijskog časa, šaljem poruku ljudima da budu što manje u kontaktu i u blizini. Kad trčite, recimo, distanca mora biti veća od dva metra – objasnio je gradonačelnik, ponovio da nema žurbe, da moramo do kraja da se borimo i da nema razloga da se opustimo pre vremena.
  • Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *