Sloba dobija ulicu u Beranama!

Inicijativa da jedna od beranskih ulica dobije ime Slobodana Miloševića, bivšeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije, dobila je zeleno svetlo Saveta za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova.

Inicijativa je prosleđena Sekretarijatu za sport, kulturu, mlade i saradnju sa NVO kao nadležnom organu da u skladu sa Zakonom o spomen obeležjima sprovede proceduru.

Odluku su jednoglasno izglasala četiri člana Saveta koji su prisustvovali sednici održanoj 18. decembra, dok su tri člana bila odsutna, a Inicijativu o davanju imena Slobodana Miloševića jednoj od ulica pokrenula je NVO Srpsko istorijsko – kulturno društvo „Nikola Vasojević“ iz Berana.

Kako se vidi iz Zapisnika sa sastanka, pomenuta NVO predložila je čak šest novih imena ulica, dok su dva predloga dala privatna lica, a po jedan Nova srpska demokratija i dva udruženja boraca.

Osim predloga da jedna od beranskih ulica ponese ime Slobodana Miloševića, NVO Srpsko istorijsko – kulturno društvo „Nikola Vasojević“ je predložilo da beranske ulice dobiju imena i: „Golootočkih žrtava“, „Milosava Raičevića“, „Boška Đuričanina“, „Princ Mihailo Petrović Njegoš“ i „Veličkih žrtava“.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *