Sloba je otrovan u Hagu!

Nakon izjave Florens Artamn mnogi veruju u teoriju da je Slobodan Milošević ubijen.

Izjava Florans Artman, bivše potparolke Haškog Tribunala, da u sredu nije bio prvi put da je u Hag unesena „nedozvoljena supstanca“, odnosno otrov, za mnoge je potvrdila teoriju da je bivši predsednik Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodan Milošević u Sheveningenu ubijen!

– Ovo je drugi put da zabranjena sredstva budu unesena u Tribunal. Prvi put je to bilo u slučaju Slobodana Miloševića, i tada to nismo videli, a on je uzimao protivlek, koji je poništavao delovanje leka za visoki pritisak, i sada. Šokantno je da se ovo desilo i ne znam kako obezbeđenje to nije sprečilo, jer su znali skočiti na mene – rekla je Artmanova, komentarišući samoubistvo hrvatskog generala Slobodana Praljka u sudnici.

Ona kaže da je teško sprečiti samoubistvo ako je neko to odlučio, ali da bi trebalo da bude nemoguće u Tribunal uneti bilo šta što nije potrebno za postupak.

– Kada sam ja bila u zatvoru, konzulu Francuske bilo je zabranjeno da mi unese čokoladu, a ovo je ušlo. Zašto pravila nisu ista za sve? – rekla je Artmanova.

Da je Milošević ubijen u Hagu i da je izjava Florans Artman jasna potvrda za to, uveren je počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić. On pak dodaje da samo treba istaći da tu nema govora o samoubistvu, nego isključivo o ubistvu.

– Oni su ubili Miloševića, niko naš nije uneo otrov i dao mu ga. Njega je ubio Haški tribunal. Slobodan jeste ubijen i ubili su ga oni kojima je smetao. Mi smo znali da je on ubijen i da iza toga osim Haškog tribunala, stoje i NATO, NATO agresori, da ne kažem direktno – Amerikanci. Tu nema nikavog govora o samoubistvu – kaže Mrkonjić za “Alo!“.

Inače, nakon što je hrvatski general Slobodan Praljak usred čitanja presude i nakon potvrđivanja njegove zatvorske kazne od 20 godina popio otrov, hrvatski „Jutarnji list“ objavio je da su službe bezbednosti napravile najmanje tri velika propusta koja su omogućila Praljku da počini samoubistvo.

Kako navode, prvi propust napravljen je već u pritvorskoj jedinici u Sheveningenu, kada Praljka nisu detaljno pregledali pri izlasku iz pritvora.

Kako se veruje, bočicu s otrovom Praljak je poneo iz pritvora u odelu koje je u sredu ujutro dobio za odlazak u sudnicu.

– Drugi propust je nedovoljan pregled pri ulasku optuženih u zgradu Suda, a treći, najveći, jeste nedostatak stražara u samoj sudnici, koji bi sprečili Praljka da iz džepa izvadi bočicu i ispije otrov – piše „Jutarnji“.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *