Slobin unuk i Dačićev sin novi lideri SPS!

,,Afera’’ top EKSKLUZIVNO: 

Luka Dačić, sin Ivice Dačića preuzeo stranku

IVICA DAČIĆ IDE U PENZIJU – DAČIĆEV SIN NOVI LIDER SPS!

 

Lider Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića predao je partiju na upravljanje svom sinu Luki Dačiću (18)  koji aktivno učestvuje u radu partije, u čije ime putuje kao šef delegacije, ali i kadrira po partiji, otkriva dobro dobro obavešten izvor ,,Afere“  tajnu koju lider socijalista drži u najstrožijoj tajnosti.

 

Prema rečima našeg izvor Dačićev sin Luka od pre mesec dana aktivno učestvuje u radu SPS, a putuje i na raznim događajima i to kao šef delegacije SPS. U poslu Luki Dačiću pomaže Marko Milošević, sin Marka Miloševića i Milice Gajić i unuk pokojnog predsednika SRJ Slobodana Miloševića i prve dame SRJ Mire Marković.

 

– Luka Dačić, inače sin šefa SPS Ivice Dačića, poslednjih mesec i par dana aktivno učestvuje u radu Socijalističke partije Srbije. Stalno je u centrali stranke gde drži sve pod kontrolom, pa čak i kadrira po partiji, zbog čega se u centrali partije priča da je Dačić stranku predo u ruke svom sinu. Luki u poslu dosta pomaže Marko Milošević, sin Marka Miloševića i Milice Gajić i unuk pokojnog predsednika SRJ Slobodana Miloševića i prve dame SRJ Mire Marković sa kojim se on i privatno druži, navodi detalje izvor ,,Afere’’ iz vrha socijalističke partije.

 

Naš izvor napominje da Ivica Dačić zbog svojih poslovnih obaveza u Vladi već duži period nije u mogućnosti da se posveti dešavanjima u partiji, zbog čega su SPS tresli brojni skandali, pa je partiju na upravljanje sada poverio svom sinu Luki u nadi da će sve držati pod kontrolom.

 

– Dačić je svog sina Luku koji je prošlog meseca postao punoletan nedavno poslao kao šefa delegacije SPS u Palminu kancelariju u Paraliji gde je Luka u kao šef delegacije socijalista ocenio da su Jedinstvena Srbija i SPS kao jedna partija, odnosno „bratska koalicija“, navodi naš sagovornik napominjući da to nije jedino Lukino putovanje kao šefa delegacije SPS na kojima on drži političke govore, kao i da je jasno da je Ivica Dačić stranku predao svom nasledniku.

 

To da Luka upravlja drugom po jači na političkom nebu u Srbiji strankom se navodi izvor ,,Afere“ drži u najstrožijoj tajnosti.

 

– Luku skoro svi u partiji oslovljavaju sa ,,šefe“ iako on to ne traži, a i sam Ivica je nakon sastanka u centrali partije u šali svom sinu rekao:

,,Šefe, da li je sve pod kontrolom ovde?!“, otkriva izvor našeg lista.

 

Eskluzivna sananja ,,Afere’’ nedavno je indirektno potvrdio i sam Ivica Dačić najavivši da će on uskoro u penziju, kada je stranka u pitanju i pohvalivši angažman njegovog sina u stranci.

 

Dačić međutim nije izneo ništa od ekskluzivnih detalja i saznanja ,,Afere’’ o tome da je stranku već poverio na upravljanje svom sinu Luki Dačiću.

 

Inače, desna ruka u poslu Luki Dačiću je kako ,,Afera“ saznaje osoba u koju i njegov otac ima najviše poverenja, zamenica predsednika SPS prof. dr Slavica Đukić Dejanović koja za malog Dačića ima samo reči hvale.

 

Među stranačkim veteranima su i Ištvan i Balint Pastor, pa je tako otac porodice na čelu Saveza vojvođanaskih Mađara, dok je sin potpredsednik stranke. Isto tako, njih dvojica su se raspodelili po skupštinama, pa je Ištvan Pastor predsednik Skupštine Vojvodine, dok je Balint šef poslaničkog kluba SVM –a u republičkom parlamentu.

 

Sve više dece funkcionera uključuje se u partijski život

Za veterana među sinovima svojih očeva važi i Radomir Nikolić, sin doskorašnjeg predsednika Srbije Tomislava. Na početku političke karijere bio je predsednik Izvršnog odbora SNS, a sada gradonačelnik Kragujevca.

 

Iz porodice Šešelj, najpre je supruga lidera radikala Jadranka krenula u predsedničku kampanju, a sada su njeno mesto u stranci koju vodi Vojislav Šešelj zauzeli sinovi. Tako će Aleksandar Šešelj, prema nezvaničnim saznanjima ,,Afere“ biti kandidat za gradonačelnika Beograda. Mlađi Šešeljev sin, Nikola, takođe je angažovan na stranačkim poslovima – praktično je zaposlen u stranci, čiju veb prezentaciju uređuje. Za javnost je bilo iznenađenje kada se Aleksandar pojavio na konsultacijama kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića o kandidatu za premijera, umesto kako je tada rečeno lidera radikala. Inače, Šešeljeva deca aktivno se finansiraju iz narodnog budžeta, obziroma na to da su Nikola i Aleksandar članovi opštinskog veća Zemuna i Novog Beograda.

 

Kada je opozicija u pitanju u politiku su se uključio i sin predsednika Nove stranke Zorana Živkovića, pa je Marko Živković ako je suditi po njegovom nastupu na društvenim mrežama veoma aktivan u toj partiji. Tako će on će kako ,,Afera“ saznaje biti angažovan na uzborima u Beogradu, budući da je prisustvovao nizu sastanaka na kojima se razgovaralo na tu temu.

 

I u Demokratskoj stranci mlađi članovi uključili su se u partijski život, kao što je to slučaj sa Markom Čomićem, sinom visoke funkcionerke DS Gordane Čomić.

 

Međutim, osim praznih kritika na račun vlasti i to po društvenim mrežama, ali i u autorskim tekstovima koji se objavljuju jedino na stranačkom portalu mladi Čomić nema nikakvih konkretnih poteza i dela jer naslednici opozicionara mahom učestvuju na proteste i pozivaju na nerede i huliganstvo zbog čega ubrzo i ispare sa ,,političke scene“ u Srbiji.

 

Putem svojih očeva krenule su i neke političarke, poput Sande Rašković Ivić, nekadašnja predsednica DSS-a, a sada čelnica poslaničkog kluba “ Za spas Srbije ” u republičkom parlamentu. Za Sandu Rašković Ivić kažu da je pravi naslednik svog oca akademika Jovana Raškovića, osnivača SDS-a i lidera Srba u Kninskoj Krajini.

 

Porodica Karić odavno je u političkim vodama, pa je tako biznismen Boboljub predsednik Pokreta snaga Srbije, a njegov brat Dragomir, koji je i narodni poslanik – potpredsednik. U poslaničkim klupama je i snajka, Milanka Karić. Za sada su mlađi članovi ove poridice uglavnom vezani za biznis i raspoređeni širom sveta, a videće se da li su spremni da uplove i u političke vode. 

Stefan Radović

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *