SLOBODAN MILOŠEVIĆ HTEO DA ZABRANI EMITOVANJE SERIJE SREĆNI LJUDI: U tome ga je sprečio jedan od glavnih glumaca!

Još jedna od mnogih repriza Srećnih ljudi beleži rekordnu gledanost a čuvena serija uveseljeva neke nove generacije.

Ono što je zanimljivo, a što mnogi danas ne znaju je da, iako su mnogi mislili da devedesetih neće biti nastavljeno emitovanje zbog odlaska dve glavne glumice Tanje Bošković i Dubravke Mijatović, seriju je želeo da skine s ekrana Slobodan Milošević.

Predsednika Srbije da promeni odluku nekako je ubedio upravo Bata Živojinović, koji je tumačio lik Aranđela Golubovića.

  • Kad danas gledate „Srećne ljude“, vidite da je to jedna gorka slika društva; tu vidite kako su nastajali tajkuni, njihovu spregu s vlašću, tu se vidi kako su pljačkali narod – pa u seriji postoji jedno odeljenje u psihijatriji koje je nazvano „odeljenje deviznih štediša“. Tada je Vučelić bio direktor državne televizije i od njega smo imali podršku. Mada, pročulo se u jednom trenutku da Slobodan Milošević nije baš najzadovoljniji serijom i da će možda zaustaviti snimanje. Međutim, na jednom partijskom ili već kakvom skupu Bata Živojinović je video Miloševića i pitao ga za seriju „Srećni ljudi“. Bata mi je pričao da ga je Sloba potapšao po ramenu i rekao: „Aranđele, neka ide“ – zapisao je scenarista serije Siniša Pavić u svojoj monografiji.

Serija „Srećni ljudi“ imala je 70 epizoda, a ostaće upamćena i po pesmi koji su pevali na tekst Ljiljane Pavić tadašnje velike zvezde Ekstra Nena i Boba Stefanović.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *