Smeje se narodu u lice: Đilas glumi sirotinju na N1!

Dragan Đilas, jedan od najbogatijih, ako ne i najbogatiji srpski političar, zakukao je, gostujući na N1, da je izgubio novac baveći se politikom. On je rekao da para ima manje nego pre ulaska u političke vode, a na društvenim mrežama odmah je inicirano pokretanje akcije za pomoć „sirotom tajkunčiću“, kako su ga nazvali.

  • Sa onim što sam ušao u politiku, danas isto to imam, verovatno malo manje. Više se biznisom u ovoj zemlji ne bavim – poručio je, između ostalog, Đilas.

Među prvima je reagovao direktor CEBEF (Centar beogradskih festivala) Damir Handanović, predlažući da se pokrene specijalna akcija, putem SMS poruka, za pomoć „jadnom tajkunu“.

  • Toliko sam tužan zbog ove činjenice, Dragane, da momentalno predlažem da se pokrene SMS broj da sakupimo pomoć – napisao je Handanović.

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić kaže da Đilas smatra narod glupim i senilnim, te zaboravlja kako je njegovo bogatstvo naprasno raslo tokom vlasti demokrata.

  • Ako je imao bogatstvo, koje je sam priznao da poseduje 2018. godine, od oko 25 miliona evra, još devedesetih godina, zašto je pri stupanju na funkciju prijavio da ima samo 70.000 evra ušteđevine, stara kola i da mu je supruga vlasnik jedne kuće? Koje su mu to firme zarađivale stotine miliona evra dok se nije bavio politikom? Znamo samo za one koje su imale mizerne prihode u to vreme, a ubirale su na stotine miliona evra tek kada je on bio sve i svja u Srbiji – ističe Orlić.

On dodaje da je Đilas ipak rekao i nešto istinito:

  • Jedna stvar je tačna, danas se on „biznisom“ u Srbiji ne bavi. Jer nije na vlasti. To je najubedljiviji dokaz za ono što oduvek govorimo: da ume da vodi multimilionski „biznis“ samo kad je na vlasti. Pre i posle toga ne ume. Samo na vlasti može da zloupotrebljava uticaj i troši tuđe pare, to je jedini „biznis“ za koji je Đilas sposoban – kaže Orlić, koji je insistirao da se na reč biznis stave navodnici.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov podseća da lider opozicije nema odgovor na mnoga pitanja koja zanimaju građane.

  • Đilas nema odgovor na to kako je stekao imovinu od 25 miliona evra, što je sam prijavio i kako je na računima njegovih firmi završilo 500 miliona evra narodnih para – podvlači Jovanov.

Glavni urednik istraživačke mreže Antidot Marko Matić naglašava da Ðilas nastavlja da obmanjuje javnost o poreklu i veličini svog bogatstva.

  • Iako svi zvanični papiri, uključujući i imovinske karte koje je lično on kao funkcioner prijavljivao Agenciji za borbu protiv korupcije, govore da se njegova imovina drastično uvećala u vreme dok je bio na vlasti, Ðilas bezočno obmanjuje građane Srbije kako je pre ulaska u politiku bio bogatiji – naglašava Matić.
  • Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *