SMENA MINISTRA: Lončar je bivši, nasleđuje ga Slavica!

Srbija će po izboru novog premijera, nakon što Aleksandar Vučić preuzme funkciju predsednika Srbije, dobiti i novog (starog) ministra zdravlja, a to će, kako „Alo!” saznaje, biti Slavica Đukić Dejanović, koja će na toj funkciji zameniti ministra Lončara.

To neće biti jedina promena u Nemanjinoj 11, jer će, kako saznaje naš list, poziciju u Vladi dobiti Branko Ružić i Novica Tončev.

Ministar Zdravlja Zlatibor Lončar će po svemu sudeći uskoro biti smenjen. U njegovu fotelju će zasesti Slavica Đukić Dejanović, zamenica predsednika SPS-a i aktuelna ministarka bez portfelja.

– Zlatibor Lončar je već viđen kao bivši ministar zdravlja, a taj resor mogla bi ponovo da preuzme Slavica Đukić Dejanović. To bi mogao da bude epilog dogovora između Aleksandra Vučića i Ivice Dačića – otkriva naš dobro obavešteni izvor.

Prema njegovim rečima, i Branko Ružić, potpredsednik Socijalističke partije Srbije, konačno će dobiti ministarsku funkciju! On će biti izabran za novog ministra bez portfelja, a ni Novica Tončev neće ostati bez pozicije, pa će tako raditi ni manje ni više nego kod kod Ružića!

– Ružić i Tončev će dobiti nove funkcije i na taj način će i oni i SPS biti nagrađeni za sav trud i zalaganje tokom predsedničkih izbora. Primetno je da je buntovni potpredsednik socijalista i te kako promenio ponašanje tokom kampanje za šefa države. Umesto provociranja koalicionih partnera, on je vredno radio na terenu i na taj način dao doprinos Vučićevoj ubedljivoj pobedi – objašnjava naš izvor i dodaje da se nova pozicija smeši i Novici Tončevu.

– On je uvek imao sjajne rezultate na lokalu i bio je jedan od nosilaca kampanje u Surdulici. Čini se da će se na ovaj način umiriti, jer u poslednje vreme iznosi brojne kritike, pre svega na račun svog lidera Ivice Dačića i SPS-a – objašnjava naš izvor.

Inače, Slavica Đukić Dejnaović je već jednom sa velikim uspehom vodila resor zdravstva. Na toj poziciji je bila od 27. jula 2012. do 27. aprila 2014, u vreme kada je predsednik Vlade bio Ivica Dačić.

S druge strane, ni Branku Ružiću ovo neće biti prvi put da zasedne u ministarsku fotelju. On je 2013. godine već obavljao funkciju ministra bez portfelja zaduženog za evrointegracije.
Branko Ružić juče nije bio raspoložen da komentariše naša saznanja.

– Nemam komentar na spekulacije – kazao je on za „Alo!”. Slavica Đukić Dejanović do kraja zaključenja ovog broja nije odgovorila na pitanje koje smo joj poslali.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *