SMRT ZATVORENIKA U NIŠKOM KPZ-U I DALJE MISTERIJA: Tužilaštvo naložilo dodatno veštačenje!

– Iz udruženja “Novi početak“ ranije su izneli sumnju na ubistva, dok su iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija negirali te navode

Nakon što su dvojica osuđenika niškog Kazneno-popravnog zavoda preminula u novembru prošle godine, iz Višeg javnog tužilaštva kažu da se posle naložene obdukcije za preminulog osuđenika G. R. još očekuju nalazi. Za prekršajca Ć. M, koji je preminuo nakon zadobijenih povreda u samom zatvoru, iz Tužilaštva saopštavaju da su naložili dodatno medicinsko veštačenje, kao i dostavljanje snimaka sa video-nadzora iz niškog KPZ-a.

Jedan osuđenik je preminuo u zdravstvenoj ustanovi gde su ga stražari odvezli nakon što se žalio na bolove, a drugi nakon povreda koje je zadobio u samom zatvoru, a uzrok njegove smrti Više javno tužilaštvo u Nišu i dalje ispituje.

Povodom smrti M.Ć, tužlaštvo je naložilo dodatno medicinsko veštačenje radi uvrđivanja tačnog uzroka smrti, kao i dostavljanje snimaka sa video-nadzora iz KPZ Niš za kritični period – navode iz Višeg javnog tužilaštva, a prenose Južne vesti.

Oni, takođe, ističu da povodom smrti G. R očekuju od niškog Zavoda za sudsku medicine dostavljanje obdukcionog zapisnika.

Podsećanja radi, iz udruženja “Novi početak” ”, koje se bavi resocijalizacijom osuđenika kada izađu iz zatvora, ali i pravima zatvorenika,  ranije su izneli sumnju na ubistva, dok su iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija negirali te navode, ističući da u zatvoru nije bilo nikakve torture.

Foto: JV/V. Milić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *