Snajperista teško bolestan, ubeđen da je policajac!

Snajperista teško bolestan, ubeđen da je policajac!

Bivši snajperista Danilo Tešić (38) iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da se predstavljao kao policajac na Ibarskoj magistrali. Danas mu je određen pritvor do 30 dana.

Na današnjem saslušanju pred Drugim osnovnim tužilaštvom Danilo Tešić se policajcima obraćao kao svojim kolegama, a jednom inspektoru koji mu je rekao „uzeo si 50 evra mom ujaku“, Tešić je uzvratio „Što se nije pozvao na tebe, pustio bih ga“!

Tešić boluje od sindrom Graničnog poremećaja ličnosti i godinama se leči od ove bolesti. Na saslušanju koje je trajalo duže od četiri sata Tešić je govorio kako voli Srbiju, kako ju je branio na Kosovu gde su mnogi njegovi drugovi dali živote, i da bi sutra ponovo otišao da je brani. Tešić je, kako saznaje Afera, između ostalog rekao „Sve mi stavljajte na teret samo nemojte da mi stavljate da sam tražio novac i da sam to radio zbog novca. A ako mi je neko nudio i gurao novac u džep, ja to ne znam ali ja nikome nisam tražio.

– Tešić se tereti za krivično delo lažnog predstavljanja (policajac). Za vatreno oružje koje je pronađeno kod njega poseduje legalnu dozvolu a za ostalo oružje koje je pronađeno kod njega nije potrebna dozvola i može se kupiti u slobodnoj prodaji, tako da otpada krivično delo Nedozvoljena trgovina i držanje oružja, rekla nam je advokat Jelena Zakonović, koja Tešića zastupa zajedno sa poznatim advokatom Miroslavom Todorovićem.

-Ja imam potrebu da pomažem Srbiju i da pomažem srpskom narodu, to je moja životna opsesija. Moj život je ratište i ja imam slike sa ratišta i potrebu za oružjem kao simbol ratišta, to lažno oružje hrani moju psihu i moju maštu iz mog prethodnog tragičnog života. Policijske značke koje imam su značke Europola, ja sam bio ubeđen da ću sa tom značkom da branim granice Srbije i srpski narod. Sutra sam spreman da krenem kod svoje mrtve braće da ponovo branim Srbiju, rekao je plačući Danilo Tešić sudiji Predragu Markoviću.  – prenosi nam advokat Šera Todorović.

Advokat napominje da Tešić ne može biti optužen ni za krivično delo prevare jer on nije pisao kazne i nije tražio novac, a da li ga je neko podmićivao on toga nije svestan.

Tešić se tereti da je, upravljajući vozilom „audi Q7“ sa svetlosnom signalizacijom plavo-crvene boje, takozvanim blinkerima, na auto-putu, Ibarskoj magistrali i drugim magistralnim putevima zaustavljao učesnike u saobraćaju. Od njih je zatim, predstavljajući se kao policajac, uzimao novac za navodno izvršene prekršaje.

 

Pretresom stana osumnjičenog, policija je pronašla 11 pištolja, devet pušaka, pet legitimacija koje podsećaju na policijske, 15 noževa, četiri optička nišana, dva elektrošokera i tri dvogleda.

Oružje je odmah upućeno na veštačenje kako bi se utvrdilo da li je reč o vatrenom oružju, ili vazdušnim i gasnim puškama i pištoljima.

 Inače, Danilo Tešić je bivši snajperista, koji je 1999. godine bio učesnik borbi na srpskoj granici sa Albanijom i svedok bitaka od Suve Reke do Junika.

Kako su mediji preneli, presudom Vojnog suda u Nišu, osuđen je na dve i po godine zatvora.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *