СНП: ХАШКИ СУД ЈОШ ЈЕДНОМ ПОКАЗАО ДА ЈЕ „ЛАЖНИ СУД“

СНП: ХАШКИ СУД ЈОШ ЈЕДНОМ ПОКАЗАО ДА ЈЕ „ЛАЖНИ СУД“ ЧИЈИ ЈЕ ЈЕДИНИ ЦИЉ ПРОГОН СРПСКОГ НАРОДА

 

 

 Српска народна партија истиче да је Хашки суд, осудом Радована Караџића на доживотну казну затвора, још једном показао да је “лажни суд” чији је једини циљ од оснивања прогон читавог српског народа кроз оптужбе политичког и војног руководства Србије, Републике Српске и крајишких Срба за сва ратна догађања, па и несумњиве злочине који су се догодили на простору бивше Југославије.

 

Овом и оваквом пресудом Радовану Караџићу, лидеру и оснивачу Републике Српске, сада желе да оспоре неупитну и на великим жртвама извојевану слободу српског народа преко Дрине, којем је у освит распада бивше заједничке државе претио нови прогон и страдање.

 

Они који стоје иза овакве пресуде, још од Дејтонског мира, једино о чему размишљају и чему теже, јесте како да укину Републику Српску, како да је прогласе геноцидном творевином и тиме морално немогућом за постојање.

 

Ове западне земље којима је одувек био циљ да ослабе и понизе српски народ на Балкану, његову државотворност и слободу, прогоном и пресудама на својим лажним међународним судовима против српских председника, премијера и генерала, желе вечито да нас држе уцењеним, слабим и уплашеним.

И док драконском пресудом осуђују Радована Караџића, да би могли даље да уцењују и слабе Републику Српску и Србију, пуштају да се слободно и мирно шетају осведочени убица из Сребренице Насер Орић и косовски трговци органима и злочинци Хашим Тачи, Рамуш Харадинај, Кадри Весељи и Фатмир Љимај, само због тога што им је једини циљ одувек био централизована Босна без Републике Српске и независно Косово.

 

Србија мора још одлучније да штити Републику Српску и да се бори за Косово, чврсто бранећи свој Устав, Резолуцију 1244 и Дејтонски споразум.

 

Морамо да се бранимо, да јачамо из дана у дан и војно и економски, да се одупремо покушајима подела, да штитимо наш Устав и учвршћујемо односе са нашим међународним пријатељима, а пре свега са Русијом.

 

Само тако ћемо заштити наше кључне државне и националне иинтересе у тешким временима кроз које пролази српски народ, саопштено је из Српске народне партије Ненада Поповића.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *