ŠOK ISPOVESTI HRVATSKIH HOSTESA: Odbijale smo grupni seks i svakakve gadosti za koje su nam nudili po 30 evra

Studentkinje novinarstva Fakulteta političkih nauka u Hrvatskoj obavile su istraživanje na uzorku od 700 devojaka koje rade kao hostese i došle su do krajnje zabrinjavajućih rezultata.

Više od pola ispitanih devojaka tokom posla je doživelo verbalno zlostavljanje, a na pitanje koliko je to bilo puta, devojke najčešće odgovaraju tri. Samo 23 od 528 hostesa prijavile su zlostavljanje na poslu policiji.

Hostese vode rezervacije u noćnom klubu ili jednostavno „popunjavaju“ klupski prostor, odnosno glume goste. Devojke oglase najčešće pronalaze na internetu, a mogu da se zaposle preko agencija, koje im garantuju sigurnost isplate preko ugovora.

Zbog brže i jednostavnije zarade sve se više devojaka odlučuje na rad na crno pa tako honorar uglavnom dogovaraju na kraju večeri. U proseku, za posao hostese na privatnim zabavama i u noćnim klubovima devojke zarade od 150 do 200 kuna, (2.500 – 3.300 dinara) no za taj novac trpe zlostavljanje.

– Pošla sam prema toaletu i na vratima sam srela jednog starijeg muškarca koji mi je rekao da će mi dati 200 kuna ako piškim ispred njega. Umrla sam od straha i od tad više ne radim kao hostesa – rekla je Lucija koja radila kao hostesa u noćnim klubovima.

– Čvrsto me je uhvatio za ruku i zagrlio tako da me uhvatio za stražnjicu, a nisam mogla da se istrgnem. Ostali su se samo smejali. Osećala sam se tako nemoćno – ispričala je druga hostesa.

– Prijateljica i ja odlučile smo se za rad u jednom noćnom klubu. Bilo nam je obećano 200 kuna za četiri sata rada, od 23 do 3 sata. Nakon što smo došle u poluprazni klub, menadžer nas je poslao za sto njegovih prijatelja koji su nas pozivali na grupni seks. U 3 sata rekle smo menadžeru da nam da novac jer želimo da idemo kući. Rekao je da pričekamo još pola sata, što smo i uradile. U 3.45 nam je rekao da ne izgledamo kao na slikama i da će nam dati 150 kuna svakoj jer smo nesposobne i ružne – ispričala je Ana.

Izvor: Blic/Jutarnji list

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *