ŠOK! MINISTAR KUPIO STAN OD UKRADENIH PARA!

Ekskluzivno samo u ,,Aferi’’
Trivanu se na teret stavljalo da je sa umišljajem podstrekao Čičkovića da kao odgovorno lice sa računa kampa uplati 5,9 miliona dinara radi kupovine dela stana u Beogradu površine 78 kvadratnih metara

Aktuelni ministar kao i njegovi pomoćnici u vršenju krivičnog dela za koje su se teretili oslobodjeni su optužbi u junu 2015.godine, ali ne zato što su pred sudom dokazali da nisu krivi, već zbog zastarelsoti predmeta

 

Novi ministar za zaštitu životne sredine iz redova socijalističke partije Srbije Goran Trivan za čiju ministarksu fotelju je lobirao lider SPS Ivica Dačić kupio je sebi stan u Beogradu od ukradenog novca, otkriva ekskluzno izvor ,,Afere’’.

– Taj stan kupljen od proneverenog novca je proširen, a Trivan je sebi pored tog u međuvremenu kupio još jedan stan u Beogradu površine 32 м2 , za koji nije poznato odakle mu novac, kaže naš izvor.

Naime, policija u Kladovu hapsila je 2001. godine visokog funkcionera Socijalisticke partije Srbije Gorana Trivana zbog sumnje da je izvrsio krivično delo „podstrekivanja“, čime je omladinski kamp „Karatas“ kod Kladova ostećen za 6,5 miliona dinara a upravo od tog novca Trivan je kupio luksuzni stan u Beogradu.
Krivična prijava zbog zloupotrebe službenog polozaja podneta je i protiv direktora kampa Šime Čičkovića, a za pomaganje u finansijskim malverzacijama prijava je podneta i protiv bivšeg direktora hidroelektrane „Đerdap“ i bivšeg načelnika Borskog okruga Milivoja Ilića.

– Ilić se tereti da je sa računa HE „Đerdap“ uplatio na račun omladinskog kampa 6,5 miliona dinara, a novac je kasnije iskorisćen da bi Trivanu bio kupljen luskuzni stan u Beogradu otkriva ekskluzivno, dobro obavešten izvor ,,Afere’’.

Trivan je, pojašnjava naš sagovornik, u to vreme bio član Upravnog odbora pomenutog omladinskog kampa i koordinator SPS za Timočku krajinu.

– Trivanu se na teret stavljalo da je sa umišljajem podstrekao Čičkovića da kao odgovorno lice sa računa kampa uplati 5,9 miliona dinara radi kupovine dela stana u Beogradu površine 78 kvadratnih metara. Reč je o lusuznom stanu koji je sadašnjem ministru kupljeno od proneverenog, odnosno ukradenog novca, navodi izvor ,,Afere’’.

Naime, Trivanu je javno preduzeće „Srbija šume“, u kom je bio zaposlen, samo delimično rešilo stambene potrebe obezbedivanjem jednog dela od 70 kvadratnih metara, dok za kupovinu drugog dela istog stana površine 78 kvadratnih metara nije imao novaca.

– Čičkoviću je stavljeno na teret da je u cilju kupovine pomenutog dela stana za Trivana, izdejstvovao dobijanje kredita u iznosu od 5,9 miliona dinara sa računa Omladinskog kampa „Đerdap“.Taj novac je uplaćen na račun Korporacije „Caričin grad“ u Beogradu. Potom je taj deo stana dao u zakup na neodređeno vreme Trivanu, a potom mu je omogućio otkup tog dela stana za iznos od 248.711 dinara, iako Trivan nije bio u radnom odnosu kod Omladinskog kampa „Đerdap“ i uprkos što je već posedovao odgovarajući stan površine 32 kvadratna metra u Beogradu, otkriva detalje iz optužnice naš izvor.

Osim za stanove novi ministar i čovek blizak Ivici Dačiću 2012. godine postaje bogatiji i za novi automobil marke BMW .

– Posebno zabrinjava to što Ivica Dačić godinama gura Trivana na visoke pozicije, pa je tako na lobiranje Dačića radio u Sekretarijat za zaštitu životne sredine gde je imao platu od 122 000 dinara mesečno, a Dačić je uspeo da ga progura i Upravnom odboru instituta za tehnologiju mesa gde Trivan mesečno uzima dodatnih 42.000 dinara, što znači da je njegova plata mesečno do sada bila čak 164.000 dinara što je znatno više i od predsednika Srbije Aleksandra Vučića. I sada ga je Ivica doveo do mesta ministra znajući dobro za sve optužbe na račun njegovog druga Trivana, i to je zaista strašno i nedopustivo, da osoba sa ovakvim dosijem bude ministar, smatra izvor ,,Afere“.

Naš sagovornik ističe da lider SPS Ivica Dačić za sve ove optužbe na račun svog visokog člana i druga koga je doveo do ministarske fotelje krije od predsednika Srbije Aleksandra Vuičića, koji da zna sve ovo, navodi naš sagovornik, nikada ne bi dopustio da takva osoba bude član Vlade.
Inače, aktuelni ministar kao i njegovi pomoćnici u vršenju krivičnog dela za koje su se teretili oslobodjeni su optužbi u junu 2015.godine, ali ne zato što su pred sudom dokazali da nisu krivi, već zbog zastarelsoti predmeta.

Stefan Radović

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *