ŠOK U „ĆIRILICI“: AMERIČKI PREDSEDNIK DOLAZI U SRBIJU?! Muk u Marićevom studiju!

„Da li je Srbija na pogrešnoj strani istorije?“ bila je tema večerašnje emisije „Ćirilica“ voditelja Milomira Marića.

Marićevi gosti dotakli su se teme Kosova i odnosa sa Amerikom, a naročito prilici da se Srbija dogovori sa Trampovom administracijom u Vašingtonu kako bi rešila pitanje južne pokrajine u svoju korist.

Bivši ministar odbrane SCG Prvoslav Davinić proveo je neko vreme u SAD i kao poznavala prilika u Vašingtonu, kaže da Tramp ima pozitivan stav o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

– Tramp je kao biznismen prepoznao da ovde može nešto da se napravi u poslovnom smislu. On hoće da reši problem Kosova i tako lupi šamar Klintonovima, pokazujući kakav su oni haos na Balkanu napravili. Upravo to je šansa Srbije. Tramp hoće da to reši poslovno, svako da dobije nešto i da ne izgubi sve – kaže Davinić.

On je istakao da Tramp ima dbva problema, brobu sa dubokom državom u samom Stejt departmentu. Na drugoj strani Pentagon hoće da završi posao i zatvori ovaj prostor za Rusiju.

Davinić kao problem Srbije vidi naš odnos sa Nemačkom i Francuskom koje imaju suprotan stav o rešenju Kosova, a važni su ekonomski partneri naše zemlje, pa je tako problem ići protiv Merkelove i Makrona.

– Rešenja Kosova neće biti dok Tramp ne izbori drugi mandat, za šta ima velike šanse. Ukoliko ponovo pobedi, sigurtan sam da će doći u Srbiju – rekao je Davinić.

Slobodan Reljić, profesor, novinar i bivši glavni i odgovorni urednik NIN-a, istakao je negativnu ulogu SAD na Balkanu.

– Amerikanci nisu trajno ovde i njihovo prisustvo je pogubno. Menja se situacija u svetu i uzdižu se druge sile poput Rusije i Kine. Situacija na Balkanu sada zavisi i od drugih sila – rekao je on.

Reljić je Trampa nazvao pokušajem spašavanja SAD kao sile u opadanju.

Izvor: Alo

One thought on “ŠOK U „ĆIRILICI“: AMERIČKI PREDSEDNIK DOLAZI U SRBIJU?! Muk u Marićevom studiju!

  • 14. маја 2019. at 10:16
    Permalink

    Koliko je stabilna ili nije, to je manje vazno . Ali, kad je u pitanju teritorijalni integritet Srbije, svi Srbi dišu kao jedan. Mi, narodi Srbije smo Srbija, a Srbija smo mi. KosMetske svetinje govore ciji je KosMet i čijom krvlju je natopljen. Zasto ae Austrija ne odrekne Juznog Tirola i ne pokloni ga Sloveniji,Španija, Engleska i mnoge druge zemlje koje glume velicinu, nego su se nameračili na Srbiju i KosMet, a znaju da ne mogu oteti bez oruzja. KosMet je Srpskom narodu najveca svetinja i niko nema pravo da ga resava jer je odavno reseno, odavno je Sepsko, tako ce i ostati.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *