ŠOKANTNO: Fejsbuk izaziva impotenciju!

“Fejsbuk” može da izazove impotenciju i razne druge seksualne poremećaje! Ovo je potpuno nov takav poremećaj s kojim se lekari sve češće susreću, lečenje je, takođe, novo jer se pacijenti “prevode” iz virtuelnog sveta u realnost, a kroz to sada prolazi i Zoran R. (35), kome se raspala veza čim je sa “fejsbuka” prešla u realnost.

Ni za živu glavu nije hteo da se fotografiše, ali je pristao da ispriča svoju priču za “Alo!”, kao opomenu svima koji imaju slično iskustvo. Zoran je uspešan poslovni čovek, pametan, ali je bio dugo bez partnerke. Našao ju je na “mreži”, ne sluteći da će ga odvesti direktno kod doktora.

– Svidela mi se. Polako smo se otvarali jedno drugom. Zbližili smo se. Ali sve to u virtuelnom svetu! Rečenice, smajlići, srca i fotografije letele su s mog na njen ekran i obrnuto. Pisanje, kada si sam u prostoru, izvlači iz tebe sve ono što ni u snu ne bi rekao drugom biću koje, realno, ne poznaješ. Nema cenzure, blokada. Ne gledaju te nikakve oči, ne osećaš tuđu energiju pored sebe. Samo ste tu ti i ekran. Naravno, imali smo neverovatne trenutke. Takve, da su sve te rečenice i fotografije seksualno uzbuđivale. Sve se to završavalo masturbiranjem i maštanjem o njoj. Naravno da se rodila zavisnost. Sa druge strane, nisam znao kako ona stvarno izgleda, mekoću njene kože, načina gledanja, pokrete. Zvuk njenog glasa bio mi je nepoznat – priča stidljivo Zoran i dodaje da je razvio emocije na nešto što je virtuleno.

– Kako je sve to raslo, imao sam sve veću želju da budemo zajedno u realnosti. Istovremeno i strah i strepnju od prvog susreta, koji smo očigledno oboje odlagali. Ali i to se desilo. Prvo sam bio iznenađen da ona nije ista kao na fotografijama i zbunjen u njenom prisustvu. Ali je išlo nekako. Otišli smo zajedno na odmor. I, tu je došlo do kraha – od naše komunikacije do seksualnih odnosa. Uplašio sam se što nisam mogao da doživim orgazam, jer sam silno želeo da nam bude lepo kao i na Fejsbuku. A onda mi se desilo da od silnog iščekivanja i razmišljanja nisam mogao da postignem erekciju. Nismo više zajedno, a ja sam završio kod lekara – priča Zoran.

Prof. dr Aleksandar Milošević, urolog – seksolog, čiji je Zoran pacijent kaže za “Alo!” da su mreže i odnosi preko interneta rezultirali time da je čovek počeo da traži zadovoljstvo i rešenje svojih problema u virtuelnom svetu.

– Sada su tu ekstremne i apsurdne situacije da se sklapaju na Fejsbuku. Kasnije, kada se ti ljudi vide prvi put u realnom životu, javljaju se problemi, kakve ima Zoran. Sve je više takvih pacijenata i njihovi poremećaji su novi za nas. U njihovo lečenje uključujemo seksologa i psihijatra jer često fizički problemi u sekuslanosti imaju psihički uzrok. U startu moramo da prepoznamo da li je fizički sve u redu sa pacijentom, pa tek onda idemo na njegovo duhovno preobraženje – objašnjava taj stručnjak.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *