SOROŠ UŠAO U BOGOSLOVSKI UNIVERZITET: Vladike zatečene, krtice izdale SPC

Višegodišnja otvoreno agresivna kampanja spoljnjeg neprijatelja i NVO sektora protiv Srpske pravoslavne crkve kulminirala je poslednjih meseci kada je prešla u jednu od poslednjih faza: oni kojima je SPC trn u oku, učinili su sve da okupiraju Bogoslovski fakultet, pokušavajući da eminentnu instituciju pretvore u regrutni centar onih koji rade na razbijanju pravoslavlja!

Kako naša redakcija saznaje, Fond za otvoreno društvo iza kojih stoji Džordž Soroš i posestrinska im organizacija, Beogradska otvorena škola, nisu štedeli sredstva kako bi se inflitrirali u ovu instituciju i tako zadali ozbiljan udarac Crkvi: pomoć u tome dobili su od korumpiranih profesora koji su veoma rado i bez puno premišljanja menjali veru za obilnu i luksuznu večeru koja im je ponuđena!

Prema informacijama koje smo dobili od našeg insajdera, honorari za lojalnost novim gazdama kretali su se između 20 i 120 hiljada evra, a da je svaki cent isplativ videlo se u maju 2012. godine kada je čak 12 teologa, suprotno učenju Crkve, istupilo javno i bez dozvole, braneći neodrživu Darvinu evoluističku teoriju u koju sumnja i argumentovano je spori i sve veći broja ateista širom sveta!

Potpuno očekivano i u skladu sa planom, profesori su prostor dobili na medijima kao što su N1 (srpska ekspozitura CNN) i sličnim antidržavnim glasilima, koji po pravilu imaju negativan stav prema SPC.

Ljudi koji su čitav život posvetili veri, kojima se i profesija bazira na veri i kojima je Sveti pismo fundament delovanja, bez trunke sramote, tada su izjavili:

„…Sveto Pismo, dakle, nije, niti može biti, shvaćeno kao udžbenik ili konačni arbitar bilo koje naučne discipline. Pritom, tekstovi o stvaranju iz Knjige postanja čak ni žanrovski ne odgovaraju naučnom tekstu.

Zbog svega toga, ovi teolozi su uvereni da alternativa jednoj naučnoj teoriji može biti samo druga naučna teorija…“

Sagovornik naše redakcije, inače saradnik Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta kaže da je ovaj klan raskolnika sve jači i da su u jednom momentu praktično preuzeli instituciju, pretvarajući je u suštu suprotnost onoga što je bila i trebal biti.

-Svi smo bili izloženi pritiscima, ucenama, nepristojnim ponudama, ko god nije želeo da prihvati nove dogme, po meri Soroša i družine. Situacija je bila neizdrživa, a jedino su bile voljne da nas saslušaju časne vladike koje su ostale verne pravoslavlju – kaže naš sagovornik koji nije želeo da otkriva identitet.

On dodaje da su podmazani pobunjenici ne samo zaštitnike, nego i mentore imali u nekim moćnim ljudima u Crkvi, kao što su medijski sve prisutniji Vladika Grigorije ili Vladika Maksim koji je nedavno bio u centru pažnje pokušavajući da lažnim Ustavom američku Crkvu odvoji od Matice u svakom smislu, stvarajući tako organizaciju unutar organizacije.

Kako nezvanično saznajemo, država se nije otvoreno mešala u ove procese i sukobe poštujući autonomiju Crkve, ali su bezbednosne strukture zabeležile više stotina inkriminišućih prepiski i razgovora ne samo između spomenutih Vladika i nevladinog sektora, nego između i profesora i nalogodavaca.

Sve je ovo zabeleženo u klasifikovanom dosijeu „Mantija“ koji krije tajnu pokušavanja razaranja SPC, koje je posebno na snazi poslednjih meseci, sa pojačanom tendencijom od uvođenja vanrednog stanja i plasiranja „afere pričešće“, posebno preko medija koji otvoreno rade protiv srpskih interesa.

Nedeljnik Afera: Nina Stojanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *