KRV je proključala u Spartaku, postali su hit kvalifikacija u Ligi Evrope jer su izbacili moćnu Spartu iz Praga. Subotičani su sigurno klub sa najmanjim budžetom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a pritom ne igraju kod kuće u Subotici.

– Jedini smo klub koji igra ponedeljkom i četvrtom i sa mečevima protiv Brondbija u šest gradova i četiri zemlje. Imali smo mečeve u tri naša grada: Kuli, Novom Sadu i sutra u Beogradu i u tri evropske zemlje: Irskoj, Češkoj i Danskoj. Znači, jako smo dobar gost – kaže, za „Novosti“, prvi čovek kluba Dragan Simović.

Debakl od Proletera u Superligi sa omladincima stigao je kao posledica odluke da tim sutra protiv Brondbija na „Marakani“ (20.45) pokuša da napravi još jednu senzaciju u Ligi Evrope.

– Pa, ako smo mogli uz pomoć sjajne igre u Novom sadu, a zatim Boga i sreće koju smo zaslužili u Pragu da eliminišemo moćnu Spartu, onda se nećemo predati unapred ni protiv Danaca. Čuda se ne dešavaju svaki dan, ali u čuda uvek treba verovati kad je sport u pitanju – jasan je prvi čovek Subotičana.

Na Dance bez Mileta Savkovića, ali sa Ukrajincem Sergejom Kuliničem i Englezom tajvanske krvi Timoti Čauom.

 

– Mile nas je zadužio. Iako nerado, pustili smo ga u Jagieloniju. Ovo igranje na dva fronta nas je, priznajem, zateklo, ceo klub je na nogama, kako zbog organizacije utakmica, putovanja, tako i zbog pojačanja. Tražimo krilo, štopera, moramo da se pojačamo – najavljuje Simović.

Spartak već godinama unazad prodaje najbolje igrače Crvenoj zvezdi i Partizanu, pa se u javnosti već stvorila slika da „večiti“ finansiraju Subotičane. U poslednjih deset godina, Subotičani su prodali desetoricu igrača „večitima“: Zvezdi sedmoricu, a Partizanu trojicu.

– Profitirali smo i mi i oni. Uvek postoji verovatnoća da se igrač ne snađe iz ovih ili onih razloga, ali svi koji su otišli za Beograd dokazali su se u Spartaku. Mi smo pravi tržišni klub, za nas ne postoji navijačka obojenost, prava je slučajnost što je u jednom periodu Zvezda kupovala naše najbolje igrače. Novac nema miris i ukus. Mi ulažemo svoj novac i jako dobro pazimo za koje pare ćemo prodati igrača jer od tih istih živimo – poručuje Simović.

 

Budžet Spartaka, ne krije Simović, je skroman.

– Između 800.000 i 900.000 evra. Naši prvotimci imaju plate od 500 do 1.500 evra ali znaju da će ih dobiti – jasan je Simović.

GAĆINOVIĆ VODI GLAVNU REČ
VLADIMIR Gaćinović je uspešno nastavio posao koji je do prelaska u Vojvodinu radio Aleksandar Veselinović.

– Gaćinović je vodio glavnu reč i dok je Veselinović bio tu. Odličan je trener i sa njegovim ostankom imamo kontinuitet u stručnom radu što je nama najvažnije. Rezultati su vidljivi ove sezone – istakao je Simović.

PRODAJEZVEZDI
Hajdin 250.000
Milić 200.000
Milošević 300.000
Ilić 50.000
Plavšić 350.000
Kovačević 100.000
Mirić 160.000

PARTIZANU
Nikolić 350.000
Ivanović 400.000
Mijić 100.000