Sport se vraća u Italiju 4. maja?

Italija je „zaključana“ sigurno do 3. maja do kada će trajati vanredno stanje i karantin, a tamošnji ministar sporta Vinćenco Spadafora poručuje da dan kasnije mogu da se nastave sportska takmičenja u toj zemlji.

Italijanski premijer Đuzepe Konte je u petak objavio da će karantin trajati bar do 3. maja. To su i prilično optimistične izjave, a sam premijer je kažu Italijani delovao optimistično i to može da bude najava da će socijalno distanciranje nestati.

To bi moglo da znači i da će se sport u Italiji nastaviti, a novi ministar sporta Vinćenco Spadafora kaže da će se sport nastaviti već dan kasnije. On je u pismu predsednicima Olimpijskog i Paraolimpijskog komiteta rekao da timovi nastave da treniraju već dan kasnije.

  • Duboko verujem da će naši sportisti biti ponovo na putu ka pobedama i da će se časno boriti za našu trobojku. Tražim vam da ponovo aktivirate federacije i ostale subjekte u sportskom sistemu da se treninzi i aktivnosti nastave, verovatno od 4. maja. To je neophodno uz stroge bezbednosne zahteve koje će odrediti vlada i naučnici- napisao je Spadafora.

Italija je zemlja koja je najviše propatila zbog koronavirusa u svetu, skoro 19 hiljada ljudi je preminulo, ali iz dana u dan je slika nešto bolja. Italija beleži sve manji broj novih slučajeva i procena vlasti je da je vrh pandemije prošao.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *