SPREMA SE VELIKA ROKADA: Vulin preuzima vojsku, a Đorđević socijalu!

Ministri Aleksandar Vulin i Zoran Đorđević ostaće u Vladi Republike Srbije, ali će zameniti resore, ekskluzivno saznaje „Alo!” iz izvora bliskih Vladi Srbije.

Foto: www.mc.rs

Naime, Aleksandar Vulin, aktuelni ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i lider Pokreta socijalista, biće novi ministar odbrane! S druge strane, Zoran Đorđević, sadašnji ministar vojni, doći će na čelo Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

– Iako se mnogo spekulisalo o tome koje će se promene dogoditi u Vladi Srbije koju će voditi Ana Brnabić, ono što je za sada sigurno jeste da će na čelo Ministarstva odbrane doći Aleksandar Vulin. On je u prethodnoj vladi vodio izuzetno težak resor, i to sa velikim uspehom. Pogotovo se pokazao za vreme migrantske krize, kada je ceo svet hvalio Srbiju kao državu koja se na najbolji način borila sa ovim vrlo teškim problemom – navodi naš dobro obavešteni izvor i dodaje da su sve te stvari Vulina i te kako preporučile za prvog čoveka Ministarstva odbrane.

Aktuelni ministar vojni Zoran Đorđević takođe se dobro pokazao u svom resoru.

– Đorđević je vrlo uspešno zamenio Bratislava Gašića na čelu Ministarstva odbrane. Zato je bilo bitno da ostane u Vladi Srbije. On je vrlo vredan, disciplinovan i požrtvovan i nema sumnje da će sa velikim uspehom voditi Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja – zaključuje naš izvor.

Predsednik Aleksandar Vučić je na poslednju sednicu Vlade Srbije koju je vodio u svojstvu premijera došao sa naramkom knjiga iz svoje biblioteke, pažljivo odabranim za svakog ministra, koje im je uz ličnu posvetu uručio na početku sastanka.

Aleksandar Vulin je tada dobio knjigu o funkcionisanju NATO.

– Dopada mi se knjiga, pažljivo ću je pročitati, jer kada vam Vučić pokloni knjigu, onda tu ima i dobrih saveta i smernica. Drago mi je da ga britak duh i smisao za humor ne napuštaju. U svakoj šali ima i pomalo istine – kazao je Vulin za „Alo!” komentarišući poklon koji je dobio od Vučića.

Đorđević je dobio knjigu o političkom marketingu „Izborna vrtoglavica” francuskog marketinškog stručnjaka Segele, koji je vodio kampanju Fransoa Miterana 1981.

– Poruka (u knjizi) je malo drugačija i ličnija od onoga kakav je naslov, ali i jedno i drugo ima svoju poruku, iako je različito. U svakom slučaju, shvatio sam šta je onaj koji mi ju je dao hteo da kaže – rekao je tada ministar Đorđević.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *